Specialisti in podiatrie vin in Parcul central pentru consultatii gratuite

O echipa completa de podiatrie, formata din medici specialisti, fiziokinetoterapeuti si asistenti medicali, va fi la dispozitia clujenilor cu sfaturi si informatii utile, sambata, 5 mai, in Parcul Central, la a doua editie a campaniei „Paseste cu incredere!”.

Clujenii sunt invitati la o intalnire cu specialistii in podiatrie pentru a se informa despre ingrijirea corecta a picioarelor, de la viata de zi cu zi la cazurile grave la care pot ajunge persoanele afectate de diabet.

Clujenii vor primi sfaturi si informatii despre sanatatea si ingrijirea picioarelor, vor invata exercitii pentru picioare sanatoase, cum sa aiba grija de picioare daca fac sport si cum se alege incaltamintea potrivita. Evenimentul este organizat de catre Asociatia de Podiatrie in scopul de a creste gradul informare al populatiei in ceea ce priveste ingrijirea picioarelor si prevenirea problemelor si a bolilor care pot aparea.

Varsta, ocupatia si stilul de viata isi pun amprenta asupra sanatatii picioarelor. Cu ocazia Zilei Internationale a Podiatrului, le oferim clujenilor ocazia sa afle mai multe despre picioare si ingrijirea acestora, pentru un stil de viata cat mai sanatos”, explica organizatorii.

In cazurile grave, ale persoanelor care sufera de diabet, o buna preventie poate reduce numarul de amputatii. „Persoanele afectate de diabet dezvolta deseori, din pacate, afectiuni ale picioarelor, iar daca acestea sunt ignorate se ajunge chiar la amputatii”, mai spun organizatorii.

Printre specialistii care vor sta la dispozitia publicului se numara medicii Ioan Veresiu, Georgeta Inceu, Camelia Vonica, Bogdan Apan, Diana Sima, Daniel Cosma, Dan Cristian Paul, fiziokinetoterapeutul Bianca Mot, psihologul Iulia Iosep, asistenta medicala Madalina Todea si fondatorul Asociatiei de Podiatrie Norina Gavan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *