Sprijin financiar al Consiliului Judetean pentru organizarea Olimpiadei Internationale de Matematica de la Cluj

In cadrul sedintei de consiliu ordinare din data de luni, 19 februarie a.c., Consiliul Judetean Cluj a aprobat proiectul de hotarare propus de presedintele Alin Tise privind finantarea celei de-a 59-a editii a Olimpiadei Internationale de Matematica. In acest fel, forul administrativ judetean a raspuns favorabil solicitarii de sprijin formulate de Inspectoratul Scolar Judetean, si a alocat suma de 450.000 de lei pentru buna desfasurare a evenimentului ce va avea loc in perioada 3-14 iulie 2018, in municipiul Cluj-Napoca.

Fondurile astfel aprobate vor fi folosite pentru organizarea, in cele mai bune conditii, a acestui prestigios eveniment de talie internationala ce va reuni la Cluj circa 1.300 de participanti din elita mondiala a matematicii, reprezentand peste 120 de tari, de pe cinci continente.

Suntem extrem de onorati sa gazduim acest prestigios eveniment ce va pune definitiv Clujul pe harta mondiala a stiintelor exacte. Decizia de a sprijini organizarea Olimpiadei de matematica a venit in mod firesc intrucat aceasta este in deplina consonanta cu ceea ce capitala noastra de judet a devenit: un pol european de dezvoltare si inovare in domeniul inaltelor tehnologii, sectoare ce presupun, ca o conditie obligatorie, cunoasterea aprofundata si excelenta in stiintele exacte”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Tot in directia sprijinirii excelentei in educatie, in cadrul sedintei Consiliului Judetean de luni s-a aprobat si alocarea sumei de 440.000 de lei pentru organizarea olimpiadelor judetene, a schimburilor de experienta la nivel judetean, interjudetean si national, precum si pentru finantarea performantelor scolare deosebite, si anume: premierea elevilor si profesorilor cu rezultate deosebite in anul scolar 2017-2018, a elevilor cu media 10 la Bacalaureat si Evaluarea Nationala, dar si a cadrelor didactice care au obtinut nota 10 la examenul de definitivare in invatamant/la examenul de titularizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *