Incepe TIFF. Ce este nou in editia cu numarul 15

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), aflat la a 15-a editie, incepe vineri la ora 20:30 in Piata Unirii. Acesta se va desfasura in perioada 27 mai – 5 iunie, fiind programate 248 de productii, concerte si alte evenimente in mai multe locatii din judetul Cluj.

Gala de deschidere va include un spectacol al renumitei trupe franceze Transe Express – pionieri in street arts – care au avut spectacole in 80 de tari si au deschis Jocurile Olimpice din Albertville (1992) si Cupa Mondiala de Schi de la Val d’Isere (2009). Biletele pentru aceasta gala costa 30 de lei.

Filmul regizorului Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter”, va fi proiectat in premiera mondiala, in prezenta acestuia de la ora 21:45. Acesta este al 7-lea lungmetraj al regizorului cunoscut pentru filme precum „Filantropica” si „Restul e tacere” si se prezinta ca o comedie burleasca, cu elemente de musical, despre criza varstei de mijloc, dragoste, depresie si o frica obsesiva de cutremure.

Pe perioada desfasurarii festivalului, vor fi prezentate 248 de productii, din care 216 lungmetraje si 32 de scurtmetraje. In Cluj Napoca vor sosi 850 de invitati din tara si strainatate.

Evenimentele pregatite vor avea loc in 20 de locatii. Pentru aceasta editie apar si noi locatii care vor gazdui evenimente, precum Castelul de la Gilau, malul Somesului si Biserica Romano-Catolica „Sfanta Treime”. O alta noutate o constituie Culinary Cinema, un concept care va include o proiectie urmata de o petrecere gastronomica.

Pentru pasionatii de fotbal, TIFF a pregatit filmul documentar Becoming Zlatan/Ascensiunea lui Zlatan (2015), documentarul urmarind ascensiunea si evolutia lui Zlatan Ibrahimovic, faimosul fotbalist suedez, de origine bosniaco-croata, desemnat pentru a treia oara consecutiv fotbalistul anului in Ligue 1 (Franta).

Somes Open Air

Anul acesta se va inaugura si Somes Open Air (Parcul „La Butuci”, Bd. 1 decembrie 1918, nr. 33, in spatele Cotton Club), un spatiu destinat proiectiilor in aer liber, cu intrare gratuita, unde va rula cate un film in fiecare seara, de la ora 22:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *