Targ de produse traditionale la Muzeul de Arta Cluj

Expozitia de produse traditionale va fi una cu vanzare si va fi deschisa publicului timp de doua saptamani.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in colaborare cu Asociatia Mesterilor Populari Clujeni, ii invita pe locuitorii Clujului, si nu numai, in perioada 24 februarie – 9 martie, la un eveniment al productiei locale de produse traditionale: martisoare, produse culinare, produse cosmetice, accesorii.

Acest eveniment este intitulat ,,Cluju-i vesnic zambitor/ De Dragobete si Martisor” si va uni trei dintre cele mai frumoase sarbatori romanesti – Dragobete, Martisor si 8 Martie, oferind cadouri dedicate in special femeilor, intr-o atmosfera calda ce va incapsula primavara care ne bate la geam si care sta sa inceapa.

Expozitia este una cu vanzare si va fi deschisa publicului timp de doua saptamani, zilnic intre orele 10.00 si 19.00, in curtea Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, fiind primul parteneriat de acest tip intre institutia muzeala si Asociatia Mesterilor Populari Clujeni.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca este o institutie publica de cultura cu personalitate juridica, aflata in subordonarea Consiliului Judetean Cluj si fiind finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul judetului Cluj. Sub raport profesional, activitatea muzeului se desfasoara in baza reglementarilor si a dispozitiilor specifice emise de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National, parte a Guvernului Romaniei. Muzeul de arta colectioneaza, conserva, cerceteaza, restaureaza, comunica si expune, in scopul cunoasterii, educarii si recreerii, bunuri care fac parte din categoria artelor vizuale din arta romaneasca si universala. Aceste arte vizuale includ: artele plastice si decorative, design, arhitectura, fotografie, film, carte si tipografie, manifestari de tip happening, instalatii plastice, performance, manifestari artistice de sinteza, precum si noi forme de creatie circumscrise artelor vizuale care rezulta din activitatea artistica contemporana.

Scopul Asociatiei Mesterilor Populari Clujeni este promovarea mestesugurilor traditionale. Mestesugurile contribuie la caracterizarea identitatii culturale, regionale si nationale reprezentand forma expresiei artistice care aduce cultura artistica in viata zilnica a tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *