Targul de Craciun la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, in parteneriat GAL Napoca Porolissum, organizeaza Targul de Craciun, in perioada 11-21 decembrie 2017, intre orele 10.00-18,00, pe platoul din fata Aulei Magna „Mihai Serban”, din incinta campusului de pe Calea Manastur 3-5.

Targul de Craciun cuprinde trei evenimente:

– sesiuni de prezentare si degustare (cu posibilitate de cumparare) a produselor pomicole din gama High Nutritional Value (HNV);

– Targul produselor montane;

– Targul sezonier HNV va avea rol educativ si informativ, adresandu-se elevilor, studentilor, cadrelor didactice si oricaror persoane interesate. In cadrul acestei sectiuni se vor organiza ateliere de lucru, prin care participantii vor putea invata sa aprecieze si sa recunoasca beneficiile produselor lactate si branzeturilor HNV, ale agriculturii locale si ale consumului de lapte si derivate din lapte proaspete, obtinute dupa retete traditionale. Aceasta sectiune se va orienta spre promovarea conceptului de mancat sanatos, incercand sa indrume participantii sa aleaga produsele lactate din zonele HNV (Muntii Apuseni), in locul produsele procesate.

Pe parcursul celor 2 saptamani, vizitatorii Targului de Craciun vor beneficia de avantajul unui lant scurt de aprovizionare (producatorii provenind din proximitatea orasului Cluj-Napoca, de la mai putin de 75 km), iar producatorii vor avea ocazia sa-si promoveze si comercializeze produsele unei clientele tot mai atrase de astfel de produse. Vor fi organizate, de asemenea, sesiuni de prezentare si degustare (cu posibilitate de cumparare), ale produselor agricole si pomicole montane oferite de catre producatorii parteneri.

Scopul acestui eveniment este acela de a aduce in vizorul consumatorilor posibilitatea de a achizitiona produse traditionale, sanatoase, ecologice, provenite dintr-un mediu curat, cu un grad ridicat de unicitate si specificitate.

Acest eveniment este realizat in cadrul unor proiecte finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala ( PNDR) – Submasura 16.4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *