Techsylvania 2022 a adus fondatori de companii de miliarde de dolari, executivi si investitori globali, fata in fata cu 5000 de participanti activi
Cea de-a noua editie a celui mai important eveniment de tehnologie si business din Estul Europei, Techsylvania, s-a desfasurat in perioada 28-29 iunie si a reunit la Cluj un numar record de 58 de speakeri din 17 tari.
Evenimentul s-a bucurat de o audienta internationala de peste 5000 de participanti. S-a desfasurat intr-un format hibrid – o parte dintre acestia alegand sa participe la evenimentul fizic, ce a avut loc pe scena Casei de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca, in vreme ce altii au optat pentru a urmari conferinta online.
Zeci de discursuri si panel-uri, workshop-uri si sesiuni Q&A, evenimente conexe si satelit au fost dezvaluite publicului pasionat de tehnologie si inovatie, pe parcursul celor 2 zile ale conferintei, sub indemnul „Explore Today. Innovate Tomorrow.”
Organizatorii au pus la dispozitia participantilor atat un spatiu fizic de networking si socializare, cat si unul virtual, accesibile in pauzele dintre sesiuni. Scopul a fost de a incuraja schimbul de contacte si experienta cu cei mai importanti jucatori din industria de tech, specialistii interesati avand astfel ocazia sa se conecteze la ecosistemul international de care apartin, intr-un mod mult mai profund decat pana acum.
Oportunitatile de networking au continuat si dupa finalizarea programului oficial al conferintei, cu o serie de evenimente special dezvoltate in acest sens, pentru a celebra reintalnirea intr-un spatiu comun, diverse provocari si concursuri axate pe sectorul tech, dar si petreceri. Participantii au profitat din plin de aceste noi oportunitati. S-au dezvoltat inclusiv oportunitati de business, colaborari si noi perspective de cariera, toate in numele inovatiei.
Invitati celebri la Techsylvania 2022
Ca in fiecare an, Techsylvania s-a remarcat prin calitatea impresionanta a invitatilor. Evenimentul a adus si de aceasta data in fata audientei profesionisti consacrati la nivel mondial, reprezentanti ai unora dintre companiile globale de top in tehnologie, precum Grab, Chili Piper, Superbet, MongoDB, LinkedIn, Pioneer, YouTube sau OLX Group. Spre incantarea tuturor participantilor, dintre subiectele provocatoare ale editiei au facut parte teme de discutie precum „How to build a billion dollar from nothing”, „Reversing Aging” sau „Surviving Crypto Winter”.
Dintre cei care au urcat pe scena Techsylvania se numara:
Carlo Driussi, Vicepresedinte Executiv si Chief Operating Officer (COO) la UniCredit Bank, a discutat despre cultura inovatiei in sistemul bancar si despre cat de importanta este digitalizarea in strategia de business a bancii.
Stan Chudnovsky – antreprenor si investitor american, co-fondator al NFX, fost Growth, Global strategy & Special Operations VP la PayPal si fost VP pentru Messenger la Meta/ Facebook, unde si-a petrecut ultimii 7+ ani din cariera.
Christian Angermayer, cel mai cunoscut expert german al tehnologiei zilelor noastre, listat in topul Forbes 2022 si fondatorul Apeiron Investment Group, investitor recunoscut in stiinte inovative de top care ne modeleaza viitorul: Biotech, Fintech & Crypto si Deeptech.
Tot pe scena:
QuHarrison Terry, expert in Growth Marketing la Mark Cuban Companies si fost Head of Marketing la Redox, recompensat de 4 ori cu premiul Linkedin pentru voci de top in tehnologie si autorul a doua carti de tehnologie extrem de populare: The NFT Handbook si The Metaverse Handbook: Innovating for the Internet’s Next Tectonic Shift, lucrare ce ofera o privire ampla si critica asupra celor mai promitatoare forme de tehnologie de la aparitia web-ului incoace.
Mark Porter, CTO MongoDB, se face responsabil de viziune si directie tehnologica. Inainte de a ocupa aceasta pozitie, Mark a mai facut parte, in posturi similare, din echipele altor companii de top, printre care Grab, Amazon, NewsCorp sau Oracle Corporation.
Sacha Dragic, fondator şi executive chairman al Superbet Group, activ pe piaţa de pariuri sportive şi gaming de mai bine de un deceniu. Deşi businessul a fost fondat şi dezvoltat iniţial local, in urma cu 4-5 ani a inceput expansiunea la nivel international.
Meron Gribetz, antreprenor israelian in tehnologie, listat in publicatia Forbes 30 under 30, in prezent CEO si fondator al companiei Inner Cosmos – creatorii unei pastile digitale concepute pentru a reechilibra retelele neuronale, in lupta cu anxietatea, depresia si deficitul de atentie.
Alti speakeri notabili
Printre speakerii de top mondial pe care publicul a avut ocazia de a-i cunoaste cu ocazia Techsylvania 2022 s-au regasit: Suthen Thomas (CTO la Grab), Aniela Crisan (Director de Inginerie OLX Group) Lloyed Lobo, (Co-fondator la Boast.AI), Ajey Gore (Partener operational la Sequoia Capital India), Trang Nguyen (Co-fondator la TI Platform), Zach Coelius (Partener la Coelius Capital), Bogdan Arsitescu (Director Inginerie Siteme Grafice LinkedIn), Rishi Narang (Co-founder & CEO Pioneer, USA), Wui Ngiap Foo (Co-Founder & CEO ETHLAS, Singapore), Josh Little (Co-Founder & CEO Volley, USA), Alex Bangash (Co-Founder & GP Transpose Platform, USA), Philipp Kandal (Head of Engineering, Geo Grab, Singapore), Dexter Ligot-Gordon (Co-Founder & CEO Swarm, USA), Oana Florescu (Senior Engineering Leader YouTube), Zoltan Vardy (Startup Mentor & Founder The Launch Code, Ungaria), Julie Xu (Senior Product Designer Carta, USA), Jan Matas (Co-Founder & CTO Deepnote, USA) si Rumen Iliev (Partner Launchub Ventures, Bulgaria) si multi, multi altii.
O sansa reala acordata tinerilor inovatori
Techsylvania 2022 a gazduit cu ocazia celei de-a noua editii programul FIX Cluj Demo Day 2, in care 10 echipe de tineri au avut sansa de a-si prezenta proiectele curajoase de antreprenoriat inovativ. Dintre ele, 4 echipe au primit cate un grant de 35.000 de euro pentru a-si experimenta, testa si dezvolta ideile asa cum merita. Echipele castigatoare sunt Badea Neaos, Magic Team, OHMYDOG si Manuscrito.
Mai mult decat atat, Techsylvania a inclus in programul acestei noi editii un Romanian Startup Showcase extrem de valoros pentru antreprenorii aflati la inceput de drum si cei cu vechime, insa ambitie vie, deopotriva, alaturi de Endeavor, principala platforma de antreprenoriat de mare impact la nivel global.
De asemenea, intreaga saptamana, partenerii Techsylvania au organizat peste 20 de evenimente satelit, atat fizice cat si online.
Ce spun organizatorii
„Aceasta a noua editie a conferintei a fost o oportunitate excelenta de a aduce din nou in fata publicului pasionat de tehnologie si a profesionistilor din domeniu lideri globali pe scenele Techsylvania. Ne-am bucurat sa putem recrea contextul unei intalniri fizice, dupa acesti ultimi doi ani de editii virtuale, sa conectam Europa de Est cu restul lumii, iar situatia actuala ne-a ajutat sa cream mai usor o punte de legatura intre companii locale, startup-uri valoroase si investitori de renume. Ne bucuram ca am reusit sa devenim astfel unii dintre principalii facilitatori ai unor oportunitati de afaceri cu potential imens si al unui progres evident in sfera cunoasterii si a inovatiei. An dupa an, tintim sa ducem acest proces tot mai departe, sa evidentiem performantele si sa cream conexiunile necesare pentru un mediu propice cresterii si expunerii pe care profesionistii nostri o merita.” – Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania.