Donald Trump este noul presedinte al Statelor Unite

Candidatul republican, Donald Trump, a castigat scrutinul prezidential din Statele Unite, depasind pragul de 270 de electori federali, conform proiectiilor realizate de agentia de stiri Associated Press.
Donald Trump este noul presedinte al Americii, al 45-lea, dupa ce a reusit sa obtina peste 270 de electori, invingand-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerata favorita inaintea votului de marti, potrivit agentiilor de presa.

Hillary Clinton l-a sunat pe Trump si si-a recunoscut infrangerea in scrutinul electoral din 8 noiembrie, transmite CNN, citata de Reuters. Trump a sosit la sediul de campanie din orasul New York, unde a rostit primul discurs in calitate de castigator al alegerilor prezidentiale, relateaza presa americana.

„Va multumesc foarte mult. Tocmai am primit un telefon din partea secretarului de Stat Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe toti. Am felicitat-o si eu pentru campanie, pentru ca a luptat din rasputeri, a lucrat din greu, ii datoram foarte mult pentru serviciile depuse pentru tara noastra”, a declarat Donald Trump.
„Este momentul sa ne unim, pentru a fi o natiune unita. Ma angajez sa fiu presedintele tuturor americanilor. Pentru cei care au ales sa nu ma sustina, lansez un apel de a colabora pentru unificarea tarii”, a adaugat Trump.

Presedintele ales al Statelor Unite a dat asigurari ca Administratia de la Washington va avea politici amicale in relatiile cu toate tarile care vor sa aiba politici amicale cu Statele Unite.

Tatal sau, Fred Trump, a pus bazele actualului ”imperiu Trump”, care datoreaza mult indulgentei repetate a bancilor creditoare. Unii au sugerat ca totul a inceput de la un bordel, insa Fred Trump ramane cunoscut pentru vastele complexuri imobiliare newyorkeze din Brooklyn si Queens.
S-a nascut imediat dupa razboi, in iunie 1946, cand tatal sau avea deja o mare avere. Este mezinul familiei cu cinci copii.

Donald a fost un copil de bani gata, insa educatia care i s-a oferit a fost una de moda veche. La doar 13 ani, tatal sau il trimite la scoala militara din New York, ca pedeapsa pentru cateva escapade cu prietenii. La varsta de 18 ani iese din scoala militara si incepe sa urmeze cursurile Wharton School din Philadeplhia, una dintre cele mai renumite scoli comerciale din Statele Unite. Aici reuseste sa evite trimiterea pe frontul din Vietnam gratie unui certificat medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *