Companiile de criptomonede vor necesita licenta si garantii pentru clienti

Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licenta si de garantii pentru clienti pentru a emite si a vinde monede digitale in UE. Acestea sunt noile reguli inovatoare convenite de blocul comunitar pentru a imblanzi o piata de “Vest Salbatic”.

La nivel global, criptoactivele sunt in mare parte nereglementate. Operatorii nationali din UE sunt nevoiti doar sa efectueze controale pentru combaterea spalarii banilor.

Reprezentantii Parlamentului European si ai statelor UE au incheiat joi seara un acord cu privire la legea pietelor criptoactivelor (MiCA).

“Astazi punem ordine in Vestul Salbatic al criptoactivelor si stabilim reguli clare pentru o piata armonizata”, a declarat un parlamentar german de centru-dreapta care a condus negocierile in numele parlamentului.

Noua lege confirma rolul UE in stabilirea standardelor pentru problemele digitale, au spus statele UE. “Prin noile reguli, furnizorii de servicii de criptomonede vor trebui sa respecte cerinte stricte. Acestea sunt in scopul protejarii portofelelor consumatorilor. Furnizorii vor deveni raspunzatori in cazul in care pierd criptoactivele investitorilor”, au adaugat acestia.

Acordul va avea nevoie de parafa oficiala a Parlamentului European si al statelor UE pentru a deveni lege. Ulterior, va urma o perioada de implementare. Noua lege ofera emitentilor de criptoactive si furnizorilor de servicii conexe un “pasaport” pentru a servi clientii din intreaga UE, dintr-o baza unica. Aceste monede vor fi supravegheate de organul de supraveghere bancar al blocului, EBA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *