Tesla Motors – primul SUV 100% electric

Compania californiana Tesla Motors a lansat primul sau SUV, Model X. Acesta este cel de-al treilea autovehicul 100% electric al marcii, dupa Tesla Roadster si modelul incredibil de popular Model S sedan.

Model X are un pret de pornire de 132.000 $ pe piata din Statele Unite ale Americii si este in final disponibil dupa trei ani de asteptare.

Potrivit www.businessinsider.com, caracteristicile SUV-ului sunt similare cu cele ale modelului lansat anterior de producator, Model S, care este dotat cu portiere cu deschidere verticala si manere retractabile. In plus, Model X, ofera sapte locuri pentru pasageri si un display mai mult decat generos cu ajutorul caruia vehiculul poate fi controlat cu o simpla atingere.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a facut comentarii referitoare la siguranta si fiabilitatea masinii in debutul evenimentului de lansare de marti, afirmand ca este o masina de 5 stele la toate categoriile, fiind unul din cele mai sigure autovehicule de pe sosea.

Model X are o suspensie pneumatica, garda maxima la sol este de 2,3 cm si capacitatea de tractare de 2.268 kg. In stransa corelatie cu filozofia Tesla pentru protectuia mediului, SUV-ul este echipat cu un sistem de climatizare care filtreaza bacteriile, virusii si ceata.

Conform declaratiilor lui Musk, „aerul din habitaclu va fi la fel de curat ca intr-o camera de spital”.

Si dat fiind faptul ca se discuta despre Tesla, viteza este un alt atu, varianta de varf a SUV-ului fiind capabila sa accelereze pana la 96 km in numai 3,2 secunde.

Model X este disponibil in prezent, dar conform companiei exista deja 25.000 de comenzi in asteptare, ceea ce inseamna ca persoanele care decid acum sa comande o astfel de masina acum vor intra in posesia acesteia peste 8-12 luni.

1 thoughts on “Tesla Motors – primul SUV 100% electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *