Festivalul slaninei va avea loc la Expo Transilvania

SlanaFest 2017 va avea loc in premiera intr-o noua locatie, la Expo Transilvania, intre 17 si 19 februarie, cand slanina este deja bine maturata, afumata, numai buna de gustat cu o ceapa rosie, o varza murata sau un pumn de branza buna.

„Organizat initial pe terasele unor cafenele din Cluj, SlanaFest a avut un succes in continua crestere, astfel incat am fost nevoiti sa ne adaptam cerintelor publicului si sa aducem acest eveniment culinar dar si cultural gastronomic in spatii publice si sa organizam editii in mai multe orase.

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de baza a taranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept in ultima perioada, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutritionisti renumiti, recunoscandu-i meritele atat in mentinerea imunitatii organismului, cat si in alimentatia echilibrata in timpul iernii”, spun cei de la Breasla Mestesugarilor din Transilvania.

SlanaFest are doua componente: un targ de cateva zile cu produse traditionale de carmangerie, prin care se prezinta micii producatori locali cu bunatati de casa preparate cu multa migala si pricepere, si un concurs al slaninelor, carnatilor si mezelurilor de casa unde se pot inscrie gospodarii din zona cu produsele preparate de ei pentru consumatie proprie.

Program:

17-19 februarie: Targ cu produse de carmangerie traditionala;

18 februarie, incepand cu ora 17.00: Competitie culinara traditionala (Categoria A: slanina afumata, fiarta sau maturata, Categoria B: carnati, sunci afumate, maturate, Categoria C: mezeluri din organe de porc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *