Tot mai multi parinti apeleaza serviciul gratuit ALOPEDI

ALOPEDI 0364 – 917, serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgenta al Spitalului de Copii Cluj-Napoca este din ce in ce mai intens solicitat de parinti. Astfel, in primele noua luni ale anului 2017 numarul de apeluri a crescut semnificativ, nu mai putin de 8.035 de parinti solicitand sfaturi medicale prin telefon, cu 37% mai multi comparativ cu perioada similara a anului 2016.

De asemenea, a crescut numarul de apeluri din partea parintilor din zona metropolitana Cluj-Napoca, in timp ce numarul apelurilor primite din alte judete sau alte tari a ramas constant. Cea mai mare parte a apelurilor, respectiv 70%, s-au finalizat cu recomandari pentru ingrijirea copilului la domiciliu, nemaifiind astfel necesara deplasarea la medic. In acelasi timp, in 13,35% dintre cazuri a fost recomandata efectuarea unui consult medical imediat in cadrul unui serviciu de urgenta iar interventia medicilor de la Serviciul de Ambulanta a fost solicitata in cazul a 12 copii.

Cea mai frecventa cauza de solicitare a sfatului medical a ramas febra copilului, cauza care se mentine constanta de-a lungul primelor noua luni ale acestui an. Incepand cu luna iunie a scazut treptat numarul apelurilor primite pentru probleme respiratorii si a crescut numarul copiilor cu manifestari digestive, in special varsaturi.

Interesul tot mai crescut pentru acest serviciu gratuit de sfat medical ne confirma, o data in plus, faptul ca aceasta initiativa este una extrem de utila atat pentru parinti, cat, mai ales, pentru micii pacienti. Medicii ALOPEDI formuleaza, intr-un interval de timp foarte scurt, cele mai potrivite recomandari in functie de simptomele manifestate de copii, evitandu-se astfel deplasarea la cabinetele medicilor de familie sau la unitatile spitalicesti, de multe ori supraaglomerate”, a declarat Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj.

ALOPEDI 0364 – 917 a fost infiintat din dorinta de a acorda parintelui si copilului bolnav asistenta medicala potrivita problemei medicale cu care acestia se confrunta. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj – Napoca are o experienta de aproape patru ani in domeniul telemedicinii, bazat pe evaluarea telefonica a gravitatii starii de sanatate a copilului si acordarea sfaturilor medicale in concordanta cu aceasta.

La numarul de telefon 0364 – 917 raspund 24 de ore din 24, 7 zile din 7, medici pediatri sau medici in specialitatea medicina de urgenta cu experienta in domeniul pediatriei, medici care efectueaza un triaj telefonic al urgentelor pediatrice si acorda sfaturi in cazurile ce pot fi rezolvate la domiciliu. In acest context, unitatea sanitara, cu sprijinul autoritatilor locale si cu efortul comunitatii clujene de specialisti IT, isi propune dezvoltarea si modernizarea acestui serviciu pentru a creste calitatea serviciilor medicale acordate si gradul de satisfactie atat al pacientului cat si al medicului ALOPEDI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *