„Un print si jumatate” de Ana Lungu la Cluj-Napoca

Dupa premiera internationala din 12 august 2018 de la Sarajevo Film Festival si cea nationala din 5 septembrie, filmul Un print si jumatate de Ana Lungu va avea o proiectie de gala la Cluj-Napoca, azi, 14 septembrie 2018, ora 20:00, la Cinema Victoria.

Proiectia filmului Un print si jumatate va avea loc in prezenta actorilor: Iris Spiridon si Sasa Berceanu.

Scenariul filmului Un print si jumatate, scris de Ana Lungu impreuna cu Iris Spiridon, spune povestea a trei prieteni ajunsi la varsta adulta si care nu reusesc, din diverse motive, sa isi intemeieze fiecare o familie. Ca o solutie impotriva singuratatii, Iris, Marius si Istvan aleg, pentru moment, sa locuiasca impreuna intr-un apartament inchiriat in Bucuresti. Echilibrul – deja sensibil – al universului celor trei este naruit atunci cand Iris se indragosteste de un scriitor maghiar nascut in Transilvania. Gelozia, nesiguranta, frica de respingere isi fac drumul in familia celor trei, iar „familia fericita” se poate destrama.

Protagonistii filmului Un print si jumatate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gadei, Razvan Krem Alexe. Alaturi de ei, apar in roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim si coregraful Razvan Mazilu.

Biletele se pot achizitiona de la Cinema Victoria.

Regizoarea Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film, Autoportretul unei fete cuminti, a fost selectat la numeroase festivaluri internationale. A castigat premiul „Cel mai bun film de fictiune” la Festivalul de Film Crossing Europa in Linz. In tara, a obtinut Premiul publicului la Festivalul Filmului European la Bucuresti.

Imaginea filmului Un print si jumatate este semnata de Luchian Ciobanu. Montajul este realizat de Dana Bunescu, iar sunetul de Vlad Voinescu, Filip Muresan si Florin Tabacaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *