Universitatea Cluj a pierdut finala Cupei Romaniei

In fata a 11.813 de fani, pe noua arena din Sibiu, Sepsi Sf. Gheorghe a castigat Cupa Romaniei. Echipa din Covasna a trecut, la loviturile de departajare (5-4), de Universitatea Cluj.

Dupa 90 de minute si prelungiri, scorul a fost 0-0. Clujenii au trimis de doua ori in bara, in prima parte, prin Thiam (25) si Nistor (33). In actul doi, dupa o reluare a lui Safranko (52), la care portarul Gorcea s-a culcat pe pe minge, Sepsi a reclamat ca mingea a depasit linia portii. Din camera VAR nu a venit nicio obiectie vizavi de decizia „centralului” Catalin Popa, de a lasa meciul sa se continue. Reluarile TV au aratat ca golul a fost valabil.

La loviturile de departajare au transformat Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, Stefanescu si Tomas, pentru Sepsi. Au raspuns doar Chipciu, Bic, Tescan si Nistor, pentru Universitatea Cluj.

Niczuly, goalkeeperul covasnenilor, a fost eroul serii, dupa ce a aparat executiile lui Ely Fernandes, Ze Gomes si Martici. Andrei Gorcea a respins penalty-ul lui Jonathan Rodriguez, iar Aganovici a tras peste poarta.

Sepsi a cucerit Cupa Romaniei a doua oara la rand. In plus, formatia pregatita de italianul Cristiano Bergodi a luat si Supercupa, vara trecuta. Covasnenii mai au o finala pierduta cu FCSB in 2020. In urma victoriei, Sepsi s-a calificat in Conference League unde va evolua in turul doi al preliminariilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *