Vasile Blaga spune ca 10 primari PNL din resedintele de judet, inclusiv Emil Boc, vor candida din nou

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sambata, la Gura Humorului, ca, din cei 11 primari liberali in functie din capitalele de judet, 10 vor candida din nou, afirmand ca Emil Boc, primariul municipiului Cluj-Napoca, este unul dintre acestia.

„Chiar daca mai asteptam in multe zone candidaturi, pentru ca ne intereseaza candidaturi castigatoare, din cei 11 primari in functie din capitalele de judet, 10 vor candida din nou, dar avem pentru restul un numar de 134 de candidati, ca peste tot vom desemna la nivel national case de sondare de comun acord”, a declarat Vasile Blaga, la finalul sedintei Biroului Politic National.

Intrebat despre situatia candidaturilor inscrise pentru primaria municipiului Cluj-Napoca, Vasile Blaga a declarat ca Emil Boc si-a inscris candidatura si a mai spus ca este convins ca va castiga Primaria.

„Domnul Emil Boc si-a transmis in scris, olografa, candidatura, la Bucuresti. Este mentionata intre cele 10 din 11. Sunt convins ca va castiga Primaria”, a declarat Blaga.

Copresedintele PNL a mai afirmat ca din cei 23 de primari PNL in functie in municipii, altele decat cele resedinta de judet, vor mai candida 19, precizand ca pentru aceste functii s-au inscris in total tot 134 de candidati.

Blaga a mai afirmat ca partidul are primari in functie in 76 de orase, dintre care 70 vor candida din nou la alegerile locale din 2016.

Potrivit lui Vasile Blaga, in competitia interna a partidului, pentru restul primariilor, in toata tara, s-au inscris 292 de candidati.

Liderul liberal a mai spus ca partidul a convenit si asupra regulamentelor interne ale PNL, care vor fi adoptate la Colegiul Director, programat pentru luna septembrie. De asemenea, liberalii au stablilit, in cadrul BPN, atributiile care revin vicepresedintilor regionali ai PNL.

Intrebat daca PNL isi mentine pozitia privind traseismul politic sau va lua in calcul posibilitatea sa deschida usile unor candidati de la alte partide, Vasile Blaga a afirmat ca „trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea”.

„Noi nu am fost niciodata adeptii traseismului politic. Sunt situatii in care colegi de-ai nostri din diverse motive s-au declarat independenti, nu au mers spre alte partide si am spus si astazi ca daca doresc sa se inscrie in partid si au sanse trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea”, a mai afirmat Vasile Blaga.

 

Sursa foto: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *