Vladimir Putin va candida din nou in 2024

Vladimir Putin a facut anuntul dupa ce i-a decorat la Kremlin pe soldatii care au luptat in Ucraina. Acestia au primit cea mai inalta distinctie militara, erou al Stelei de Aur a Rusiei. Intrebat de un locotenent colonel care a luptat in Ucraina daca va candida din nou la presedintie, liderul de la Kremlin a raspuns afirmativ.

Comisia electorala centrala din Rusia a anuntat vineri ca alegerile se vor organiza intr-o perioada de trei zile, respectiv 15-17 martie. Vladimir Putin urmareste sa obtina un nou mandat de sase ani. Putin, care a preluat stafeta de la Boris Eltin in ultima zi a lui 1999, a avut deja un mandat mai lung decat orice alt conducator al Rusiei de la Iosif Stalin incoace, depasind mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, declarase anterior: “Putin isi va anunta decizia cand va considera potrivit si eficient. Va fi in intregime decizia sa. Putin s-a bazat intotdeauna pe sprijinul oamenilor in activitatea sa. Principalul sau interes este sa amelioreze bunastarea si standardele de viata ale poporului nostru”.

Putin a reusit sa mentina intacta economia Rusiei. El a gestionat valul de sanctiuni mai bine decat au anticipat chiar Moscova sau Occidentul.

Un aspect crucial este ca Occidentul nu a reusit reducerea efectiva a veniturilor Rusiei din petrol. Rusia a redirectionat exporturile catre destinatii precum China si India. Ea s-a folosit de asa-numita flota din umbra pentru a transporta petrolul evitand sanctiunile Occidentului.

Lucrurile nu arata rau pentru Rusia nici pe campul de lupta. Anuntata contraofensiva ucraineana a esuat deja si in multe zone armata rusa este in atac. Pozitiile ucrainene sunt in serioasa dificultate mai ales in regiunea Donetsk. Orase ca Avdeevka sau Marinka sunt puternic presate de rusi si ar putea sa cada in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *