Romanii sunt pe locul 2 in UE la frecventa betiilor

Romanii ocupa locul doi in Uniunea Europeana la frecventa betiilor. Asa rezulta dintr-un studiu realizat de Eurostat. Peste 35% dintre concetateni recunosc ca au obiceiul sa bea peste masura cel putin o data pe luna. Doar danezii ii intrec, arata statistica europeana. Eurostat este organul responsabil cu colectarea si prelucrarea datelor la nivelul Uniunii Europene. Statisticile sale sunt oficiale in privinta UE.

Totusi, in ceea ce priveste consumul zilnic de alcool, Portugalia, Spania si Italia ocupa primele locuri in clasament. Insa cetatenii acestor tari nu exagereaza cu bautura. Calitatea bauturilor alcoolice consumate nu a fost, insa, luata in calcul. Pentru ca nu e totuna sa te imbeti cu posirci sau cu vin…

Eurostat a mai constatat ca, odata cu inaintarea in varsta creste si consumul zilnic de alcool. Cel mai putin beau persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, iar cel mai mult cele de peste 75 de ani.  In toate statele Uniunii Europene, barbatii au baut alcool mai des decat femeile.

Oricum, discutiile pe alcool si frecventa betiilor sunt de multa vreme depasite. Problema cea mare s-a mutat in alt domeniu, cel al drogurilor. Pe cand un clasament al tarilor care se drogheaza cel mai mult? Oare unde ne-am situa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *