Ziua Europei, sarbatorita la Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj a participat miercuri, 9 mai 2018, la manifestarile ocazionate de sarbatorirea Zilei Europei. Acest moment festiv a fost marcat de forul administrativ judetean atat prin participarea, alaturi de celelalte institutii publice clujene si organizatii non-guvernamentale ce activeaza in domeniu la actiunea desfasurata in imediata proximitate a Centrului de Cultura Urbana „Casino” din Parcul Central al municipiului cat si prin organizarea, pentru al doilea an consecutiv, a unei expozitii de fotografie pe tematica proiectelor cu finantare europeana.

9 mai e o zi cu o semnificatie aparte, in care se cuvine sa reflectam asupra numeroaselor avantaje si beneficii pe care aderarea la Uniunea Europeana ni le-a adus in toti acesti ani. Cu certitudine, o parte insemnata din ceea ce judetul Cluj este astazi se datoreaza si proiectelor cu finantare nerambursabila pe care le-am implementat si care au contribuit esential la cresterea calitatii vietii si a serviciilor oferite cetatenilor, prin stimularea mediului de afaceri, modernizarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea sistemului de sanatate, asistenta sociala sau racordarea la utilitati”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, prin intermediul standului organizat in Parcul Central, Consiliul Judetean a promovat cele mai importante proiecte cu finantare europeana derulate sau aflate in curs de implementare la nivelul forului administrativ judetean. De asemenea, vizitatorilor standului le-au fost distribuite o serie de materiale informative legate de functionarea Uniunii Europene si a institutiilor sale precum si de drepturile pe care le au in calitate de cetateni europeni.

In acelasi timp, la parterul Consiliului Judetean Cluj a fost organizata o expozitie de fotografie special destinata acestui moment, care ilustreaza in fotografii relevante proiectele cu finantare europeana implementate sau in curs de implementare la nivelul institutiei.

Astfel, cei care vor trece pragul Consiliului Judetean in perioada urmatoare vor putea observa in cadrul expozitiei ce va fi deschisa pe intreg parcursul lunii mai fotografii ce reflecta o parte dintre cele mai semnificative obiective si activitati realizate prin intermediul proiectelor europene gestionate de Consiliul Judetean atat in mod direct, prin intermediul aparatului de specialitate, cat si prin intermediul entitatilor subordonate forului administrativ judetean sau al Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara din care acesta face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *