Academia de Muzica anunta sediu nou

Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima este, in acest moment, singura universitate din Romania care nu detine un sediu, o cladire functionala pentru desfasurarea activitatii didactice. Aceasta in conditiile in care numarul studentilor este in continua crestere, ajungand la 1.180 la nivelul anului universitar 2019-2020.

Potrivit Legii 165/2013 Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima trebuie sa paraseasca actualul sediu, de pe str. Ion I.C. Bratianu nr. 25 (in urma retrocedarii cladirii catre Episcopia Romana Unita cu Roma) in anul 2023.

Noua constructie (campus universitar) este un concept integrat, in care studentii si profesorii vor fi protejati prin functionalitatile complexe oferite. Campusul universitar va cuprinde sediu, camine, sala de concerte.

In prezent, conform Hotararii de Guvern din 30 decembrie 2019, publicata in Monitorul Oficial nr. 6 din 7 ianuarie 2020, a fost aprobata finantarea obiectivului de investitii de la bugetul de stat, prin Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Procedura de licitatie si lucrarile constructiei se vor realiza de catre Compania Nationala de Investitii, care este beneficiar pe perioada realizarii investitiei. Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima va fi beneficiar dupa realizarea investitiei. Durata constructiei, conform documentatiei existente, este de 24 de luni.

Valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 176.488.000 lei, adica aproximativ 37 milioane de euro si este cea mai mare investitie publica in Cluj-Napoca dupa Cluj Arena.

In anul 2006 s-a semnat protocolul de predare-primire a obiectivului de investitii Spitalul Clinic de Urgenta si a terenului aferent acestuia, situat in Cluj-Napoca, str. Bucium f.n. Din 2006 pana in decembrie 2017 terenul, in suprafata de 20.071 m2 a fost blocat de litigiile aparute prin Legea 10. Academia Nationala de Muzica Gheorghe Dima a reusit, dupa 5 instante judecatoresti, intabularea terenului si a cladirii existente. In decembrie 2017 a demarat intocmirea documentatiei si a studiului de fezabilitate pentru construirea campusului universitar, folosind vechea amprenta a constructiei existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *