Actiune de control impotriva comertului neautorizat

Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala si de la Serviciului Ordine si siguranta publica au desfasurat o actiune de control si verificare a respectarii prevederilor H.C.L. nr. 765/2017, completata cu H.C.L. nr. 794/2017, privind expunerea legumelor si fructelor in exteriorul spatiilor comerciale, in zona construita protejata ultracentrala a municipiului Cluj-Napoca. In aceasta zona este interzisa amplasarea mobilierului urban destinat expunerii produselor alimentare de tip legume-fructe.

Au fost identificati doi agenti economici care comercializeaza legume si fructe la punctele de lucru de pe str. Memorandumului nr. 13, respectiv str. Iuliu Maniu nr. 6, care si-au expus si comercializat legume si fructe in exteriorul spatiilor comerciale, adica direct pe domeniul public al orasului.

Pentru neregulile constatate au fost incheiate doua procese-verbale de constatare a contraventiilor, in valoare totala de 6.000 lei, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 765/2017, completata cu H.C.L. nr. 794/2017 si ale Legii nr. 12/1990 republicata. De asemenea, au fost confiscate 250 kg de produse, legume si fructe comercializate in locuri neautorizate (fasole verde, ardei, spanac, pere, nectarine, prune, banane, struguri, zmeura).

Actiunile de control pentru identificarea celor care practica astfel de comert neautorizat vor continua si in perioada urmatoare, atat in zona ultracentrala, cat si in cartierele municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *