Chinteni va avea Aqua Park european

Ce n-a reusit Emil Boc in Cluj-Napoca, s-a rezolvat la superlativ intr-o alta parte a Zonei Metropolitane Cluj. Proiectul de 20 de milioane de euro depus de Chinteni a fost acceptat de Ministerul Turismului si urmeaza sa fie construit in curand.

Se tot vorbeste de ani de zile in Cluj-Napoca de construirea unui Aqua Park. Recent, primarul Emil Boc spunea ca toate proiectele si intentiile municipalitatii pentru a amenaja un parc acvatic in oras sunt blocate.

Surpriza, insa. Comuna Chinteni va avea un Aqua Park, de peste 20 de milioane de euro. Investitia totala care va fi suportata din bani de la Guvern. Alaturi de proiectul Aqua Park Chinteni, autoritatile locale vor amenaja si lacul din vecinatate, ceea ce va spori caracterul rezidential al zonei si atractivitatea pentru stabilirea celor care cauta locuinte la iesirea din oras.

Suprafata totala pe care se va intinde acest centru va fi de 6,6 hectare. „Am muncit foarte mult la studiu de fezabilitate si va fi ceva unic in judet si numai, eu zic ca si in Transilvania. Documentatia a fost inceputa in urma cu doi ani de zile, am trimis aceste proiecte la Ministerul Turismului si s-au aprobat. Pe langa Aqua Park, amenajam lacul Chinteni. Aici se va putea pescui in spatiu special amenajat, vor fi hidrobiciclete, trasee amenajate prin padure si multe alte activitati. Va fi ceva european, cu adevarat. Anul viitor va fi licitatia, iar termenul de executie este de doi ani de zile. Deschidem portile tuturor clujenilor. Oricum avem deja foarte multi tineri din Cluj care s-au mutat aici. Repet, proiectul va incepe si va fi ceva nemaivazut”, a declarat primarita din Chinteni, Lucia Suciu.

Ea sustine ca in incinta vor exista si locuri de cazare si un centru SPA. Acestea vor deservi publicul si in sezonul rece.

Proiectele aprobate pot fi consultate AICI.

2 thoughts on “Chinteni va avea Aqua Park european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *