Ambasadoarea SUA, vizita la Primaria Cluj-Napoca

Ieri, in Sala de sticla a Primariei, primarul Emil Boc a primit in vizita oficiala la Cluj-Napoca a ambasadoarea S.U.A. in Romania, Excelenta Sa doamna Kathleen Ann Kavalec. Este a doua astfel de vizita. Prima, in luna mai a acestui an cu prilejul vernisajului expozitiei „We the People: 25 Years of Strategic Partnership”.

Subiectele de discuţie s-au axat pe extinderea colaborarii economice si sprijin pentru investitiile americane. A fost subliniata excelenta colaborare in plan politic, cultural, academic si strategic.

Au fost abordate implicit teme legate de colaborarea dintre Municipiul Cluj-Napoca si orasele infraţite din Statele Unite. Acetea sunt Columbia (Carolina de Sud, SUA), East Lansing (Michigan, SUA) si Rockford (Illinois, SUA). De asemenea, dna ambasadoare si-a manifestat interesul cu privire la stadiul proiectului de relocare a ansamblului arhitectural-sculptural “Woodrow Wilson”.

In contextul proiectului “Cresterea si imbunatatirea spatiului pietonal in zona urbana: reabilitare si extindere zona pietonala Piata Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac si amenajare piste de biciclete” Primaria municipiului Cluj-Napoca are in vedere amplasarea bustului statuii Woodword Wilson in Piata Lucian Blaga. Finalizarea lucrarilor de reabilitare si reamplasare a ansamblului arhitectural-sculptural este prevazuta pentru 2024.

A fost punctat modul in care Cluj-Napoca isi consolideaza dimensiunea de inovare si dezvoltarea printr-o abordare de tip „ecosistem”. In cadrul acesteia, toti cei implicati in viata orasului colaboreaza pentru dezvoltarea comunitatii. O alta tema cheie este transformarea fenomenului de „brain drain” in „brain gain”.

Pe durata vizitei la primarie, ambasadoarea a fost insotita de dl Peter Hansen, Ofiter Economic si de dna Simona Nanescu, Specialist Economic la Ambasada SUA in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *