Burghezul gentilom – in premiera la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Duminica, 10 iunie, ora 19.00, in Sala Mare a Teatrul Maghiar de Stat Cluj, are loc premiera spectacolului Burghezul gentilom de Molière, regia: Mihai Maniutiu. Urmatoarele spectacole sunt programate miercuri, 20 iunie si 27 iunie, ora 19.00. Bilete pot fi cumparate de la casa de bilete a Teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Aflat la cea de a noua colaborare cu trupa Teatrului Maghiar, regizorul Mihai Maniutiu si-a dorit sa monteze o comedie in concordanta cu subtitlul original al piesei scrise de Molière: comedie-balet in proza. Spectacolul este unul de divertisment menit sa binedispuna publicul. Atat coregrafia semnata de Andrea Gavriliu, cat si muzica creata de Mihai Dobre, membrul trupei Suie Paparude, slujesc ideea de entertainment.

Protagonistul spectacolului, domnul Jourdain, este un burghez putred de bogat care isi poate permite aproape orice. Totusi, simte ca ii lipseste ceva: ar vrea sa devina o persoana cultivata si rafinata, asa cum isi inchipuie ca sunt cei din lumea buna, din high life. De aceasta dorinta de parvenire se folosesc toti membrii anturajului sau, fapt care da nastere mai multor scene comice.

Rolul principal in Burghezul gentilom este interpretat de Miklós Bács. Din distributia spectacolului fac parte actorii: Emőke Kató, Éva Imre, Balázs Bodolai, Loránd Váta, Csilla Albert, Gábor Viola, Lóránd Farkas, Róbert Laczkó Vass, Ferenc Sinkó, Szabolcs Balla, Attila Orbán, Áron Dimény, Andrea Vindis si Réka Csutak.

Echipa spectacolului este formata din colaboratorii constanti ai regizorului: coregrafia este creata de Andrea Gavriliu, decorul este semnat de Adrian Damian, costumele de Luiza Enescu, muzica de Mihai Dobre, imaginile video de Cristian Pascariu. Dramaturgia: Kata Demeter, asistent regie: Emőke Veres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *