Ce cauta o femeie intre jandarmii mascati

Faptele de ieri referitoare la mascati se cunosc. Acum cand opinia publica incearca sa discearna intre evenimente si sa se alinieze unei tabere sau alta, statul glutonic incearca sa foloseasca situatia jandarmeritei batute pentru a capta afectiunea publicului si a inclina in favoarea sa balanta de relatii publice. Un calcul cinic si inuman. O propaganda ieftina. Ne iau de prosti.

Este intru-totul gresit sa le credem argumentele. In loc sa-i disculpe si sa-i recomande publicului, situatia jandarmeritei ii inculpa in mod evident. Pentru ca femeia se afla acolo dintr-un motiv specific, special, dubios. Motiv in intregime propriu statului imbuibat, aparatului de stat excesiv, hraparet, disproportionat, abuziv si pus pe capatuiala, lene si dezinteres.

Bineinteles, femeile nu au ce cauta printre mascati. Or fi cele doua sexe egale in drepturi, situatie si capacitate juridica, dar sunt mult diferite fizic. Meseria de persoana care intervine in caz de urgente cu forta publica nu este pentru femei. Atunci ce cauta aceasta jandarmerita acolo? Raspunsul e simplu. Bani, sporuri salariale, acolo i s-a putut face un salariu bun. Trebuie ca a avut pile puternice ca sa fie incadrata pe o pozitie atat de banoasa, dar complet nefireasca.

Treaba e fara risc si o sinecura la care nu se da cu piciorul. Ce fac mascatii in general? Tabara cate 10 echipati cu armura corporala completa pe un singur individ neinarmat care poate fumeaza o tigara cu etnobotanice, sa se mai destinda dupa truda zilnica din care statul ii ia o mare parte pentru a plati aparatul represiv care tocmai il baga in duba si ii da lovituri nelegale de pumni, coate si picioare, prin reprezentantii sai cei mai tipici, niste brute reduse, odihnite, magnific platite, in haita.

Mascatii romani nu se confrunta cu teroristi, ca in atatea alte tari, pentru ca la noi nu sunt cazuri, ci isi revarsa nivelul redus impotriva cetatenilor simpli si in mare parte inofensivi.

Jandarmerita sinecurista careia i s-a aranjat un post caldut pe cine stie cate pile a avut ghinion in singura zi din cariera in care a avut de infruntat o situatie cat de cat. Pentru o zi cu risc intr-o cariera de lenevit pe bani, finalizata cu o pensie speciala exorbitanta si o pensionare timpurie, sinecura e exceptionala.

De acum, simpatia indecisilor trebuie sa se indrepte hotarat inspre manifestanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *