Peste 100 de ambarcatiuni si pontoane ilegale descoperite la o razie la Belis si Tarnita

Razie pe lacurile de acumulare Belis – Fantanele si Tarnita. Politistii au identificat peste 100 de ambarcatiuni si pontoane ilegale. Au fost constatate  6 infractiuni si s-au dat 3 amenzi.

In zilele de 4 si 5 august, politistii au actionat prin razie pe lacurile de acumulare Belis – Fantanele si Tarnita. Scopul controlului a fost prevenirea si combaterea activitatilor ilicite din domeniul transportului naval, silviculturii, pisciculturii si protectiei mediului.

In urma activitatilor desfasurate, au fost constatate 6 infractiuni prevazute si pedepsite de Legea nr. 191/2003 privind infractiunile la regimul naval. Totodata, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.000 de lei. Contraventiile aplicate au vizat incalcari ale legislatiei privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si a celei privind regimul transporturilor navale.

De asemenea, pe malurile celor doua lacuri au fost identificate peste 100 de ambarcatiuni de agrement, motovehicule nautice si pontoane plutitoare propulsate. Toate acestea nu prezentau elemente de inmatriculare sau inregistrare. Pentru acest motiv i s-a solicitat reprezentantului Oficiului de Capitanie Dej sa ia masurile necesare punerii in legalitate, conform legislatiei in vigoare.

Amploarea fenomenului ambarcatiunilor ilegale pe cele doua lacuri se cunoaste de multa vreme. O simpla solicitare de intrare in legalitate pare cu totul insuficienta. Amenzile date la razie, trei la numar, in valoare totala modica de 1.000 de lei sunt insuficiente. Proprietarii de pontoane mobile si ambarcatiuni ilegale au strans sume bune din inchirieri. Nu au fost confiscate mijloacele plutitoare neinmatriculate, nu s-au confiscat sumele dobandite, ilegalistii fiind tratati cu manusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *