Cehia: Gaze lacrimogene contra revoltei imigranților

Poliția din Cehia a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene pentru a stăvili protestele imigranților clandestini aflați în așteptarea expulzării care încercau să fugă dintr-un centru de detenție, au informat surse din cadrul poliției pentru străini, citate de AFP.

La Bela-pod-Bezdezem (nord-vest), „vreo sută de imigranți s-au revoltat. O unitate specială a forțelor de ordine a trebuit să intervină din cauza intensității protestelor, crescută în raport cu cele care au avut loc în ajun“, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției pentru străini, Katerina Rendlova.

Acești imigranți pe cale de a fi expulzați spre țările de unde au intrat ilegal în spațiul Schengen sunt originari în special din Afganistan, Pakistan și din Irak, a precizat purtătoarea de cuvânt. Ei încercau să fugă din centrul de la Bela-pod-Bezdezem și au provocat pagube materiale în interior.

După ce a lansat apeluri la calm în engleză și arabă, poliția a recurs „la diferite mijloace, la cătușe și gaze lacrimogene“, a mai afirmat ea. În cursul zilei de vineri, poliția pentru străini a reținut circa 120 de imigranți clandestini pe teritoriul Republicii Cehe, a făcut cunoscut Katerina Rendlova.

Imigranții de la Bela-pod-Bezdezem „poate au văzut la televizor ce se întâmplă la Calais’ (Franța), a declarat pentru canalul CT ministrul ceh de interne, Milan Chovanec. ‘Trebuie să respecte legile Republicii Cehe“, a subliniat ministrul. În opinia sa, protestatarii vor să ajungă în Germania.

Potrivit unui sondaj dat publicității vineri de institutul Sanep, 70,8% dintre cehi sunt reticenți față de primirea imigranților originari din Africa și Orientul Mijlociu. Republica Cehă, membru al UE din 2004, și-a luat angajamentul să ofere găzduire pe teritoriul său unui număr de 1.500 de refugiați până în 2017.

One thought on “Cehia: Gaze lacrimogene contra revoltei imigranților

  • 1 august 2015 la 17:03
    Permalink

    Situatia asta a emigrantilor din Africa si Asia au creat-o americanii, destabilizand Libia si Afganistanul. Cine trag ponoasele? Europenii. Si daca agitatia lor contra rusilor se agraveaza, cine vor fi in linia intai si vor disparea? Tot europenii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *