Francois Hollande neagă informaţiile privind un acord cu Rusia pentru despăgubiri în cazul Mistral

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a negat informaţiile conform cărora ar fi acceptat să plătească Rusiei despăgubiri pentru anularea contractului privind navele Mistral, relatează BBC News online.

Hollande a explicat că deocamdată nu s-a ajuns la niciun acord, contrazicându-l pe un consilier al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. „Discuţiile continuă. Voi lua o decizie săptămânile următoare”, a declarat Francois Hollande într-o conferinţă de presă.

Franţa a anulat vânzarea navelor Mistral Rusiei pe fondul crizei din Ucraina. Contractul pentru vânzarea navelor militare avea valoarea de 1,2 miliarde de euro, iar Rusia a plătit un avans de 840 de milioane de euro.

Prima dintre cele două nave militare – „Vladivostok” – urma să fie predată Rusiei în noiembrie 2014, în timp ce a doua – „Sevastopol” – ar urma să ajungă în Rusia în toamna anului 2015. Franţa a anulat vânzarea navelor Mistral Rusiei pe fondul crizei din Ucraina. Contractul pentru vânzarea navelor militare avea valoarea de 1,2 miliarde de euro, iar Rusia a plătit un avans de 840 de milioane de euro.

Vladimir Kojin, un consilier al preşedintelui Vladimir Putin, a declarat joi că Parisul şi Moscova au finalizat negocierile privind suma pe care Franţa urmează să o plătească pentru anularea contractului Mistral, însă nu a spus despre ce sumă este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *