Tensiuni intre Rusia si SUA deasupra Marii Mediterane

Un avion multirol rus Suhoi Su-35 a efectuat manevre periculoase in apropierea unei aeronave americane de supraveghere maritima P-8A Poseidon. Aceste tensiuni au aparut in cursul unui incident petrecut marti deasupra Marii Mediterane, sustin autoritatile SUA. Autoritatile de la Moscova neaga insa acuzatiile, informeaza site-ul The Moscow Times.

“Desi avionul rus actiona in spatiul aerian international, aceasta interactiune a fost iresponsabila”, se afirma intr-un comunicat al Flotei a 6-a americana.

“Avionul american actiona in conformitate cu legislatia internationala si nu a provocat aceasta activitate rusa”. Este pozitia oficiala sustinuta de autoritatile militare ale SUA.

Potrivit Flotei a 6-a, in cursul incidentului, avionul rus a trecut la un moment dat in mare viteza direct prin fata aeronavei americane, generand tensiuni, turbulente si “punand in pericol pilotii si echipajul nostru”.

Pe de alta parte, Ministerul Apararii de la Moscova a transmis miercuri ca avionul Suhoi Su-35 a interceptat o aeronava americana ce se indrepta spre baza navala ruseasca de la Tartus, Siria, potrivit agentiei de stiri RIA.

Moscova a negat ca pilotul avionului rus ar fi actionat intr-o maniera iresponsabila. Ea sustine ca aparatul de zbor a ramas la o distanta sigura si s-a intors la baza dupa ce aeronava americana si-a schimbat cursul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *