Cele mai hot trenduri tehnologice si evenimente din  lumea businessului Web3, dezbatute la Techsylvania 2022

Fiecare zi care ne apropie de Techsylvania 2022 (editia a noua a evenimentului) aduce tot mai multe noutati legate de programul si tematica evenimentului, noi speakeri se alatura impresionantelor nume care vor onora publicul si scena si tot mai multe initiative de promovare si sustinere a antreprenoriatului digital imbogatesc oferta irezistibila a unuia dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa de Est.

Tematica si specialisti

In topul temelor de discutie se vor afla recentele evolutii din lumea criptomonedelor. Specialistii Wui Ngiap Foo si Henry Foo, reprezentanti ai Ethlas, pun publicul fata in fata cu unul dintre cele mai arzatoare subiecte ale momentului, prin intermediul discutiei deschise Surviving Crypto Winter: Founding, Funding and Building Web3 Companies that last. Ce inseamna investitiile in cryptocurrency, cum se traduce volatilitatea la nivel de individ si ca impact asupra companiilor, in lumina trendurilor actuale, spre ce viitor ne indreptam si cat la suta din reactia pietei poate fi anticipata – sunt toate intrebari la care cei interesati isi vor putea raspunde, cu ajutorul expertizei reale a celor doi speakeri. 

Intr-o alta sesiune, Mansoor Ahmed-Rengers  de la compania OpenOrigins va atinge un alt subiect actual, indelung disputat:  Authenticity in the Age of Disinformation, o discutie lucida si asumata despre valoarea autenticitatii in trendul ascendent al dezinformarii, in timp ce Josh Little  de la Volley va focaliza atentia publicului pe o analiza pragmatica a valorilor care creeaza loialitate in jurul oricarui produs sau serviciu, prin topicul la fel de provocator ales: Stuck like glue: Building products that users can’t live without. 

In ultimele zile, noi nume de prim rang din lumea afacerilor, tehnologiei si inovatiei s-au adaugat listei impresionante de speakeri confirmati pentru editia din 28-29 iunie. Pe scena Techsylvania, care va fi accesibila participantilor atat fizic, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj, cat si online pe platforma Hopin, vor urca profesionisti cu cariere impresionante in cele mai mari companii de tehnologie din lume, precum Google, Facebook, Vodafone, UniCredit Bank, OLX Group, redox, Liquid, Linkedin, Grab, Chili Piper, Superbet, MongoDB, Pioneer sau  YouTube.

Nume noi la Techsylvania 2022

Noile nume anuntate recent sunt si ele impresionante: Stan Chudnovsky este Ex Head of Facebook Messenger, antreprenor si investitor american, co-fondator al NFX, fost Growth, Global strategy & Special Operations VP la PayPal si fost VP pentru Messenger la Meta/ Facebook, unde si-a petrecut ultimii 7+ ani din cariera.

Margaret Hollendoner are in CV rolul de Group Product Manager, Fitness & Health la Google din 2005 si si-a dezvoltat cariera lucrand in mai multe industrii pe produse cu miliarde de utilizatori, inclusiv AdWords, YouTube si Commerce, activand in Consumer Health de  la inceputul anului 2017, construind si gestionand echipe de produs digital active la nivel international.

Vladimir Danila este fondator si CEO al Vectornator, considerat cel mai precis, intuitiv si inovator soft de ilustrare grafica din lume. In 2017, la doar 17 ani, Vladimir a creat un instrument menit sa faca designul vectorial mai usor ce a ajuns sa fie utilizat de Apple, Disney, Wacom si Microsoft si a obtinut rapid o runda de finantare de 20 de milioane de dolari.

Meron Gribetz  de la Inner Cosmos va dezvalui cum arata The Future of Neurocognition: The Digital Pill, aducand in fata publicului chiar si una dintre hologramele pe care le realizeaza.

Ciprian Zamfirescu este Digital Transformation & Innovation Manager la Vodafone si ii va provoca pe toti cei prezenti cu o prezentare pe  tema Technology behind Telecommunication. The Journey from Telco to TechC.

Carlo Driussi, Executive VicePresident al UniCredit Bank va vorbi despre noua viziune digitala a serviciilor financiare si despre evolutia spectaculoasa a tehnologiei si facilitatilor in banking, unul dintre cele mai competitive sectoare economice moderne. Ted Persson, unul dintre partenerii de top ai firmei de investitii EQT Ventures va fi moderator al unuia dintre segmentele de dezbateri.

Noutati la Techsylvania 2022

Techsylvania 2022 va fi si gazda programului FIX Cluj Demo Day 2, in care 10 echipe de tineri creativi si inovatori vor avea sansa de a isi prezenta proiectele curajoase de antreprenoriat inventiv si de a castiga votul juriului. Dintre echipele prezente la aceasta sesiune de pitch, cele mai valoroase si convingatoare cinci finaliste vor primi cate un grant de 35.000 de euro pentru a-si experimenta, testa si dezvolta ideile asa cum merita. Programul FIX CLUJ este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitatile sa se modernizeze si sa se reconstruiasca, ajutand grupurile de tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ani din Municipiul Cluj-Napoca sa creeze initiative inovatoare, cu un impact semnificativ, si totodata inovator. 

Mai mult decat atat, Techsylvania 2022 include in programul acestei editii un Romanian Startup Showcase extrem de valoros pentru toti spectatorii, dar mai ales pentru  antreprenorii aflati la inceput de drum. Impreuna cu Endeavor.com, principala platforma de antreprenoriat de mare impact la nivel global, Techsylvania 2022 va trece in revista o selectie a celor mai valoroase, promitatoare si de succes business-uri de tip startup care au luat nastere si activeaza in Romania.

Declaratii de presa

„Am gandit acest eveniment pentru cei curiosi, vizionari si curajosi, cei multi care isi doresc acces la informare de prima mana, la documentare reala, bazata de fapte, pe date si expertize valoroase. Facem parte la randul nostru dintre cei care nu se multumesc cu putin si nu se lasa amagiti de jumatati de masura. Suntem oameni de cifre, experti fiecare in domeniul sau, inovativi si diversi, iar eu sunt mandra sa pun umarul la cladirea unui eveniment care modeleaza si incurajeaza un set de valori stabile, o gandire critica si asumata, tehnologia viitorului si, in general, un ecosistem sanatos, bazat de oameni si procese care si-au facut o adevarata misiune din schimbarea realitatii, asa cum o percepem azi, spre mai bine”, a declarat Oana Petrus, co-fondator si Producator Executiv al Techsylvania.

Carlo Driussi, Vicepresedinte Executiv, Head of Global Banking Services Division (COO) in cadrul UniCredit Bank: “Ne bucura sa fim, si in acest an, parteneri ai Techsylvania, unul dintre evenimentele importante de tehnologie din Europa de Est. Pentru noi, la UniCredit, digitalizarea serviciilor bancare este coloana vertebrala a strategiei noastre, cu ambitia de a deveni o banca realmente digitala, alimentata de date in orice demers am intreprinde. In plus, misiunea asumata a Techsylvania, de a reprezinta un facilitator de discutii al celor mai pasionati oameni din domeniu, precum si existenta unei sesiuni de pitch in care tinerii inovatori au sansa de a-si prezenta proiectele si a castiga burse pentru implementarea acestora, raspund dorintei noastre de a ne implica in proiecte cu potential de a sprijini comunitatile sa evolueze”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *