Cheile Turzii, pregatite sa primeasca turistii in conditii de siguranta

Cheile Turzii sunt de acum pregatite sa primeasca turistii doritori de aventura in conditii de siguranta deplina.

Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj a derulat la finele saptamanii trecute, prin intermediul Biroului Arii Protejate si in colaborare cu Asociatia Pajura Turda, o serie de actiuni in Rezervatia Naturala Cheile Turzii.

Scopul principal al acestor actiuni a fost acela de a contribui la asigurarea unor conditii de maxima siguranta in ceea ce priveste parcurgerea acestui traseu deosebit. Rezervatia Naturala Cheile Turzii este acum mai mult decat pregatita sa primeasca numerosii turisti ce se anunta pe parcursul sezonului estival”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, in vederea eliminarii riscului de ratacire si pentru a usura parcurgerea traseului, echipele de pe teren au finalizat marcarea si curatarea traseului de legatura intre Cabana Cheile Turzii si Cascada Ciucas, traseu marcat cu triunghi galben. Aceste demersuri reprezinta o continuare a actiunii ce a avut loc in luna mai a acestui an, cand angajatii aparatului de specialitate ai Consiliului Judetean Cluj si cei ai Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo au marcat portiuni din traseu.

In acelasi timp, au fost refacute o serie de panouri de informare si tematice de pe traseul de vizitare din Rezervatia Naturala Cheile Turzii, acestea fiind realizate in colaborare cu Societatea Lepidopterologica Romana.

Totodata, in contextul in care in acest an este celebrat Centenarul Marii Uniri, duminica, 10 iunie 2018, pe catargul situat pe Coltul Mischiului din Cheile Turzii, obiectiv fotografic extrem de apreciat de turisti, a fost arborat tricolorul. Catargul a fost refacut din initiativa asociatiei Pajura Turda, cu sprijinul Biroului Arii Protejate si Natura 2000 Trascau. In acest context, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat la actiune, asigurand parcurgerea in siguranta de catre echipa formata din zece adulti si sase copii, a traseului dificil cu o diferenta de nivel de aproximativ 200 de m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *