Momente artistice in spitalele clujene: Terapie prin Arta

Mai multe momente artistice sunt in derulare in aceasta perioada in spitalele clujene, grupate sub genericul Terapie prin Arta.

Spitalul Clinic de Recuperare si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, unitati sanitare aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj, impreuna cu alte doua institutii medicale clujene, respectiv Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” si Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie „Dr. Octavian Fodor”, se alatura celei de-a sasea editii a proiectului Terapie prin Arta.

Este o initiativa mai mult decat laudabila, cu atat mai mult cu cat, prin intermediul actiunilor propuse, se imbina intr-un mod armonios actul medical cu manifestarile recreative. Felicit, cu aceasta ocazie initiatorii acestui concept, precum si echipele manageriale care au aprobat derularea proiectului in cadrul spitalelor, in incercarea de a aduce zambetul pe fata celor spitalizati si de a-i face sa uite, pentru cateva momente, motivele pentru care necesita internare”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Conceput de catre Asociatia Create.Act.Enjoy, proiectul se deruleaza pana in data de 19 iulie a.c. si presupune ca, pe parcursul celor sase saptamani pline de activitati creative si recreative dedicate atat pacientilor, cat si apartinatorilor si personalului medical, acestia sa aiba bucuria de a participa la un festival al artelor.

Astfel, pana in data de 24 iunie a.c., la nivelul Spitalului Clinic de Recuperare vor avea loc momente artistice cu clovni, amenajarea curtii interioare, momente artistice cu mimi si personaje de basm, ateliere creative, concerte si actiunea „Ruda pentru o Zi”, care consta in vizitarea pacientilor fara apartinatori.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii se vor desfasura, in perioada 12 iunie – 1 iulie a.c., sase intalniri in cadrul carora vor avea loc momente artistice cu clovni, mimi si personaje baroce. Totodata, sambata, 30 iunie a.c., copiii internati vor fi vizitati de personaje celebre, iar in data de 1 iulie, in cadrul actiunii „voluntare de poveste”, celor mici li se vor citi povesti.

Editia din acest an este cea mai complexa de pana acum iar din dorinta de a-i inspira pe pacienti sa se relaxeze si sa-si stimuleze gandurile pozitive, organizatorii ii vor invita sa calatoreasca direct din spital in vacantele mult visate cu ajutorul realitatii virtuale. Aceasta este cea mai noua componenta a atelierelor creative, alaturi de teatru, improvizatie, scriere creativa, colaj, creare de obiecte decorative, pictura sau muzica. Totodata, pe langa invitatia de a canta impreuna la atelierul muzical, pacientii vor avea parte si de concerte in aer liber, in curtea spitalelor, cei care vor concerta fiind pianistul Cadmiel Botac si trupa Infusion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *