Clujeanul Peter Eckstein Kovacs, sustinut de opozitie ca Avocat al Poporului

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, sustinuta si de PNL si PMP, pentru Avocatul Poporului. Propunerea vine in contextul in care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat pe 6 mai 2019.

Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani si poate fi reinnoit o singura data. Victor Ciorbea a fost ales in aceasta functie in 2014. Avocatul Poporului este numit in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului.

Peter Eckstein Kovacs, de profesie avocat, a fost membru UDMR si pentru o perioada consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu.

Opozitia parlamentara – mai precis PNL, USR si PMP –  s-a pus de acord marti si asupra sustinerii unui candidat unic pentru sefia Camerei Deputatilor, in locul lui Liviu Dragnea. Pentru ca opozitia sa-si impuna candidatul ar mai avea nevoie insa si de voturile UDMR si Pro Romania.

Este deci a doua conlucrare a opozitiei in ultimele zile. Anterior, deputatul liberal Raluca Turcan a fost anuntata ca fiind candidatul opozitiei pentru presedintia Camerei Deputatilor. Ea are, de asemenea, sustinerea USR si PMP, astfel cum a anuntat marti dupa-amiaza parlamentarul liberal alaturi de cei doi lideri de partid, Dan Barna, respectiv Eugen Tomac.

Alegerile de duminica pentru Parlamentul European au stimulat castigatorii, USR PLUS si PNL, sa atace pozitiile de putere detinute de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *