CNCD l-a sancționat pe Ioan Rus pentru insulte la adresa românilor din străinătate

Ioan Rus a fost sancționat cu avertisment de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce a adresat cuvinte jignitoare românilor plecați în străinătate și familiilor acestora din țară, fiind ministru al Guvernului României în funcție.

Episodul „Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”, nu a rămas fără nici un ecou. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis să îl sancționeze cu avertisment pe fostul ministru al Transporturilor,  Ioan Rus, pentru declarațiile pe care le-a făcut la un post TV cu privire la românii din Diaspora și familiile acestora din țară.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis unanim că declarațiile lui Ioan Rus constituie fapte de discriminare și aduc atingere demnității umane pentru cetățenii români care lucrează în afara țării și familiile acestora, a precizat Csaba Asztalos, președintele CNCD.

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, zidari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a spus Ioan Rus la un post de televiziune.

One thought on “CNCD l-a sancționat pe Ioan Rus pentru insulte la adresa românilor din străinătate

  • 25 iulie 2015 la 08:28
    Permalink

    Salutam aceasta hotarare a Consiliului! Ne bucuram si de efectele avute in plan politic, prin inlaturarea grupului de la Cluj.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *