Concurenta pentru Cluj: s-a redeschis aeroportul din Targu Mures

Se inregistreaza o concurenta tot mai mare pentru aeroportul din Cluj: s-a redeschis aeroportul din Targu Mures, la putin timp dupa ce Aeroportul din Baia Mare si-a anuntat intentiile ferme de redeschidere.

Astfel, dupa ce s-a redeschis aeroportul din Targu Mures, fluxul de turisti dinspre judetul vecin si Harghita-Covasna inspre Cluj va inceta, iar daca Baia Mare devine operational, turistii din nord vor prefera locatia respective.

Autoritatile judetene au investit peste 56 de milioane de lei pentru a reabilita pista, o mare parte din suma fiind acordata de Guvernul Romaniei.  In urma finalizarii lucrarilor, Aeroportul „Transilvania” din Targu Mures si-a reluat activitatea, luni decoland prima cursa internationala de pasageri. Aeronava, cu 189 de pasageri la bord, apartine unei companii turce si a zburat spre Antalya. Aeroportul si-a suspendat activitatea in urma cu doi ani, din cauza starii precare a pistei.

Acest zbor a fost posibil datorita receptionarii in cursul saptamanii trecute de catre Consiliul Judetean Mures, autoritatea care a derulat aceasta investitie, a lucrarilor executate si obtinerii astazi, 25 iunie, a certificatului de autorizare de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana, document ce confirma ca de pe Aeroportul Transilvania se poate opera in conditii de maxima siguranta. Capacitatea portanta (PCN) a pistei, in urma expertizei tehnice realizate saptamana trecuta, este de 70, in conditiile in care, conform cerintelor proiectului acesta trebuia sa fie de minim 55 iar inainte de inceperea lucrarilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tirgu-Mures sa se poata zbura cu aeronave Airbus 320, dar si cu aeronave mai mari”, au declarat reprezentantii CJ Mures.

In aceasta saptamana se vor relua si zborurile companiei Wizz Air catre doua destinatii: Dortmund si Memmingen. De asemenea, cursa de Antalya va fi operata saptamanal pana la finalul lunii septembrie. Conducerea aeroportului poarta discutii si cu alti operatori aerieni pentru a introduce noi destinatii.

Aeroportul din Targu Mures s-a inchis in urma cu aproape doi ani, dupa ce compania Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe aeroportul Cluj, din cauza starii pistei de aterizare/decolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *