Concurs de procese simulate la Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj a gazduit sambata un concurs de procese simulate organizat de departamentul Activitati Academice din cadrul ELSA Cluj-Napoca, in materia Dreptului Fiscal, impreuna cu Societatea Civila de Avocati Costas, Negru si Asociatii.

Concursul, din seria Moot Court Competition, a debutat azi, 21.05.2016, la ora 10, in sala mare de sedinta a Curtii de Apel Cluj si a durat mai multe ore timp in care patru echipe alcatuite din cate doi studenti din anul doi de la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai s-au intrecut sub egida ”The European Law Students’ Association”/“Asociatia Europeana a Studentilor la Drept” Cluj-Napoca.

In fata unui juriu format din judecatorii de la Curtea de Apel Cluj Sergiu-Leon Rus, presedintele juriului, si Delia Marusciac, ambii specializati in contencios fiscal, si din avocatul Alina Zah din Baroul Arad, echipele au pledat pe marginea unei spete dificile de drept fiscal conceputa de profesorul si avocatul Cosmin-Flavius Costas de la universitatea clujeana. Conform Regulamentului, punctajul a fost acordat atat pentru concluziile scrise prezentate, cat si pentru modul in care acestea au fost sustinute in fata juriului, scorul de la pledoarii contand si in clasamentul individual al participantilor.

In urma deliberarii juriului proceselor simulate, a fost declarata castigatoare echipa nr. 4, compusa din studentii Ioan George Cristian si Mircea Ilea, iar pe locul doi s-a clasat echipa nr. 1 formata din Gabriela Musteata si Calin Haiduc. In clasamentul individual al pledoariilor castigator a fost desemnat studentul Ioan George Cristian.

Concursul s-a desfasurat cu sprijinul si premiile oferite de Societatea civila de avocati Costas, Negru & Asociatii, fondata in aprilie 2013, care functioneaza in cadrul Baroului Arad, are sediul principal la Arad si un sediu secundar la Cluj-Napoca.

Costas, Negru & Asociatii reuneste doi parteneri cu experienta atat ca avocati pledanti, cat si in domeniul consultantei juridice si o echipa de colaboratori de cea mai buna calitate. Cu un background educational solid, oferit de Facultatea de Drept a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si dezvoltat prin explorarile juridice desfasurate in Franta, Elvetia sau Italia, avocatii care isi desfasoara activitatea in cadrul societatii au in primul rand o excelenta viziune comparatista asupra sistemelor de drept europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *