Delegatie chineza in vizita la Consiliul Judetean Cluj

O delegatie chineza s-a aflat in vizita la Consiliul Judetean Cluj

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit ieri, la sediu, vizita unei delegatii oficiale chineze din Provincia Shandong. Din componenta delegatiei au facut parte reprezentanti ai guvernului si oficiali ai administratiei provinciale. Au participat si reprezentanti ai Tetarom S.A. si ai Cluj IT Cluster.

Scopul acestei intalniri l-a constituit dezvoltarea relatiilor de cooperare bilaterala in multiple domenii si impulsionarea schimburilor comerciale reciproce. S-a urmarit si identificarea unor noi domenii de interes in care se pot dezvolta proiecte mutual avantajoase.

Ma bucur sa constat ca inca exista un interes deosebit pentru a mentine si dezvolta relatiile de cooperare cu Shandong, provincie infratita cu judetul Cluj. Intre cele doua regiuni a fost stabilita in timp o buna relatie de cooperare, mutual avantajoasa, cu atat mai mult cu cat Shandong-ul este prima provincie din China in ceea ce priveste dezvoltarea economica, agricultura, IT-ul si industria chimica. Avem foarte multe domenii de interes in comun, motiv pentru care expertiza si experienta chinezilor ne vor fi de un real folos”, a declarat domnul Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj si moderator al acestei intalniri.

Cum a decurs intalnirea

In cadrul vizitei, domnul Minzat le-a prezentat oficialitatilor din aceasta delegatie chineza modul de functionare al sistemului administrativ central si local. A fost explicata pozitia Consiliului Judetean Cluj in acest angrenaj, dar si rolul de catalizator al initiativelor de afaceri. De asemenea, s-a abordat situatia proiectelor aflate in derulare la nivelul forului administrativ judetean. S-a discutat si pe marginea unui subiect actual si de maxim interes, respectiv domeniul IT.

Nu in ultimul rand, o atentie aparte a fost acordata oportunitatilor oferite de Parcurile Industriale. Acestea sunt administrate de catre forul administrativ judetean prin intermediul Tetarom S.A. Ele ofera multiple facilitati investitorilor in cautare de oportunitati.

La finalul intalnirii, cele doua parti au identificat modalitati concrete de materializare a initiativelor discutate. Astfel, profitand de aceasta vizita, delegatia chineza a transmis invitatia Consiliului Judetean Cluj de a participa, in luna octombrie, la Targul cultural care se va desfasura in capitala provinciei – Jinan, ocazie cu care sa fie realizata si o misiune economica la care sa participe investitori romani dornici sa realizeze schimburi comerciale in aceasta provincie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *