Transylvania Mountain Festival 2018

Primul festival montan international la Cluj-Napoca intre 23 – 25 noiembrie 2018; 3 zile de festival montan. 12 filme de aventura (6 in premiera nationala),  14 invitati speciali, 7 sporturi montane, o expozitie de fotografie montana, 8 ateliere interactive. Toate pentru a va creste pofta pentru munte si activitati in natura!

In cadrul festivalului international montan Transylvania Mountain Festival 2018 powered by Garmin organizat intre 23 si 25 noiembrie la Cluj-Napoca, de catre Clubul Sportiv Alpin Universitar in parteneriat cu Clubul Alpin Roman si Primaria Municipiului Cluj-Napoca,  vor fi difuzate in premiera nationala cele mai bune filme de aventura si educatie montana ale momentului. Vom intalni 14 invitati speciali experti in sporturi si profesii montane Se vor organiza 8 ateliere interactive pentru incurajarea practicarii activitatilor montane: schi, escalada, alpinism, canyoning, speologie, parapanta si BASE, inclusiv productia de filme documentare de aventura, fotografie montana si de aventura, utilizarea si realizarea tehnologiilor inovative.

TRANSYLVANIA MOUNTAIN FESTIVAL este structurat in patru sectiuni majore. Acestea sunt: SPORT (pe sol, la subteran, acvatic si aerian); CAMPUS (siguranta, orientare, natura, cultura); INOVARE (echipamente si tehnologii) si EXPERIENTA CULTURALA (film , fotografie, dezbateri si ateliere).

Programul Transylvania Mountain Festival

Ziua 1: Vineri 23 noiembrie 2018

Cinema Victoria

Film: Romania Neimblanzita (2018), From Turzii with Love (2018, premiera in Cluj), DEAP canyning, Solo BASE (in premiera nationala);

Discutii tematice: alergare montana cu cel mai bun ultramartonist al anului – Robert Hajnal, despre importanta profesiilor montane si a securitatii pe munte cu ghizi atestati UIAGM, salvamontisti si paramedici SMURD.

Ziua 2: Sambata 24 noiembrie 2018

Cinema Victoria

Filme in premiera in Romania: Evolution of Dreams (2018), legendarul film documentar Mountains of Storms (1968) si cele mai bine cotate 4 filme de aventura, alpinism si escalada din 2018 ale casei de productie Sender – REEL ROCK 13 (2018)

Discutii tematice: despre speologie, schi si alpinism;

Gala de onoare a festivalului Transylvania Mountain Festival 2018.

Expo TMF Piata Stefan cel Mare 18

Expozitia de fotografie montana TMF 2018 cu acces liber pentru vizitatori;

Proiectii documentare si tematice din parte cluburilor sportive invitate.

Ateliere practice: desen in pastel pentru copii, fotografie de aventura, navigatie montana, utilizare drone, curs de prim ajutor oferit de paramedicii voluntari SMURD, simulator de zbor oferit de partenerul principal Garmin Cluj.

Ziua 3: Duminica 25 noiembrie 2018

Atelier practic: escalada indoor si bouldering la SKAI urban crag, intalniri informale in comunitatea outdoor;

Scopul evenimentului este cel de coagulare a comunitatii outdoor din regiune si aducerea unei perspective moderne asupra practicarii sporturilor si activitatilor montane in Europa de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *