Delegatie olandeza in vizita la Consiliul Judetean Cluj

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, a primit marti, 28 noiembrie 2017, vizita consulului onorific al Regatului Tarilor de Jos, domnul Wouter Reijers. Acesta a venit insotit de noul atasat economic al Ambasadei, domnul Wijnand Marchal, aflat pentru prima data in judetul Cluj.

Scopul acestei vizite l-a reprezentat identificarea modalitatilor prin care mediul de afaceri olandez se poate implica atat in ceea ce priveste demararea de investitii noi, precum si, mai ales, continuarea celor deja incepute, atat din zona privata, cat mai ales din sfera publica. In acest sens, domnul Wijnand Marchal a mentionat faptul ca exista numeroase cereri din partea firmelor olandeze de a investi in domeniile in care Consiliul Judetean Cluj este interesat, respectiv edificarea infrastructurii medicale, dezvoltarea sectorului agricol sau identificarea de tehnologii inovatoare pentru gestiunea eficienta a deseurilor si a purificarii apei.

Avand in vedere interesul manifestat de partea olandeza, domnul Vakar Istvan a subliniat interesul forului administrativ judetean clujean pentru intarirea relatiilor de colaborare dintre cele doua parti, expertiza olandeza putand reprezenta un atu pentru rezolvarea anumitor situatii punctuale cu care se confrunta administratia noastra judeteana in acest moment.

Nu in ultimul rand, domnul Vakar Istvan a transmis partii olandeze faptul ca investitiile pe care Consiliul Judetean le deruleaza in acest moment, respectiv modernizarea retelei de drumuri judetene si a infrastructurii aeroportuare, extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa potabila, sustinerea sistemului de clustere sau amenajarea de noi parcuri industriale, reprezinta proiecte care contribuie la identificarea Clujului drept capitala incontestabila a Transilvaniei, un spatiu deschis tuturor investitorilor care doresc sa aduca un plus valoare comunitatii de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *