De’Longhi Jucu este cea mai mare fabrica din lume pentru grup

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piata locala in 2012. Intrarea s-a facut prin preluarea facilitatilor de productie ale Nokia de la Cluj. Italienii au investit peste 100 milioane euro in fabrica din Romania si va continua sa parieze pe dezvoltare. Fabrica de la Jucu a depasit anul trecut o unitate de productie a italienilor din China si a devenit cea mai mare a grupului.

Unitatea de productie a realizat la inceput doar espressoare, insa treptat si-a extins activitatea cu blendere (mixere verticale) si cu aparate de cafea pentru Nestle.

Era anul 2012 cand am inceput activitatea de productie de la Cluj-Napoca. Au trecut sapte ani de cand am preluat fabrica Nokia, care avea la momentul acela 5.000 de salariati. Parea imposibil sa ajungem la nivelul acela, dar acum suntem in directia buna“, spune Massimo Paronitti, director de operatiuni pentru Europa in cadrul grupului si directorul fabricii De’Longhi din Cluj.

Dimensiunea afacerilor De’Longhi

Grupul De’Longhi a ajuns la un total de 8.500 de salariati in intreaga lume, din care 2.400 in Romania. Businessul grupului De’Longhi pe plan local a ajuns anul trecut la 1,2 miliarde lei (250 mil. euro) in Romania, in crestere cu 30% fata de rezultatul obtinut in 2017.

Conform profit.ro, compania a produs anul trecut la fabrica din Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca, peste 4,4 milioane de espressoare, mixere si blendere. Cea mai mare parte a productiei de la Cluj este exportata in state precum Marea Britanie, Franta si Germania. Pentru anul in curs, compania estimeaza afaceri de peste 1,2 miliarde lei, similare cu cele de anul trecut.  De’Longhi este proprietarul marcilor Kenwood, Braun si De’Longhi.  Grupul italian a deschis anul trecut si un birou comercial in Romania, pentru a raspunde mai bine nevoilor pietei locale. La uzina din Jucu, compania produce espressoare complet automate marca De’Longhi, mixere si blendere de mana marca Braun, precum si espressoare cu capsule pentru una dintre companiile sale partenere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *