Targul Creatorilor Populari, editia 2019, in Cluj

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura ce functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in perioada 24-26 mai 2019, intre orele 08.00 – 21.00, in Piata Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, Targul Creatorilor Populari.

Targul Creatorilor Populari este o manifestare care isi propune sa revigoreze mestesugurile traditionale din comunitatile rurale, mestesuguri in curs de disparitie, dar care supravietuiesc prin intermediul unor mesteri-creatori care au pastrat inca contactul cu traditia.

Mestesugar oferind spre vanzare produse de ceramica populara.

Produsele acestora pastreaza tehnicile, formele si ornamentica traditionale. Prin promovarea lor de catre muzeu este inlesnit accesul contemporanilor la valorile veritabile ale vechii culturi rurale. Totodata, este stimulata integrarea artefactelor de esenta traditionala in viata cotidiana contemporana, ca elemente cu valoare practica, estetica, afectiva si identitara.

Produsele traditionale din lemn nu lipsesc de la targ.

Cei care vor trece prin targ vor putea achizitiona produse din materiale traditionale. Ele constau in principal din lemn, lut, fibre textile. Cumparaturile efectuate la fata locului sunt la pret de producator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *