Dilema fermei de pui din Floresti continua: a primit autorizatie de mediu

Firma care detine ferma de pui din Foresti, Bravinvest SRL, a primit autorizatie integrata de mediu. Primarul comunei Floresti, Horia Sulea, a dezvaluit ca Agentia de Protectie a Mediului Cluj a decis sa emita autorizatia de functionare pentru ferma de pui din localitate.

Din ciclul noaptea ca hotii, Agentia pentru Protectia Mediului Cluj a decis ca va emite autorizatia integrata de mediu pentru ferma de pui din Floresti. Culmea ironiei, la baza deciziei a stat garantarea indeplinirii conditiilor de protectie a aerului, apei si solului. APM inca nu a eliberat efectiv autorizatia de mediu! Acest lucru se va intampla in termen de 30 de zile (din 4 aprilie) daca nu vor fi semnalate obiectii fundamentate din partea celor interesati. Primaria Floresti, alaturi de alte institutii, lucreaza deja la un amplu material, obiectii fundamentate impotriva eliberarii Autorizatiei. Oricum, chiar daca autorizatia va fi eliberata, Primaria Floresti o va ataca in instanta”, a spus Sulea.

In urma parcugerii etapelor procedurale privind aprobarea procedurii de emitere a autorizatiei integrate de mediu, a informarii si participarii publicului, a concluziilor sedintei Colectivului de Analiza Tehnica, APM decide emiterea Autorizatiei Integrate de Mediu pentru Ferma de pasari Bravinvest SRL din localitatea Floresti”, se arata intr-o decizie din 4 aprilie a APM.

In luna februarie, reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Cluj si ai Primariei Floresti au reactionat vehement fata de o posibila autorizare a fermei de pui din comuna.

Si reprezentantii Consiliului Judetean si-au manifestat la randul lor surprinderea vizavi de o posibila decizie favorabila a APM Cluj in privinta avizului de mediu pentru ferma si au cerut reanalizarea dosarului. “Din pacate, APM Cluj va condamna florestenii sa traiasca intr-un mediu poluat, toxic, care afecteaza sanatatea publica. APM Cluj trebuie sa isi asume raspunderea in fata celor aproximativ 38.000 de locuitori ai comunei Floresti. Mentionam in acest context faptul ca am solicitat deja APM Cluj sa reanalizeze dosarul – acele ferme se autorizeaza de fapt ulterior existentei locuintelor, sa analizeze temeinic plangerile oamenilor si contestatiile cetatenilor”, a transmis Biroul de Presa al CJ Cluj.

Vechiul aviz de mediu al fermei de pui din Floresti a expirat in iunie 2016, activitatea fiind sistata. Un nou eviz se emite pe o perioada de cinci ani. Anul trecut, reprezentantii fermei sustineau ca Primaria Floresti a dat ilegal autorizatii de construire si a inselat beneficiarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *