Europa sub zapada, a nins pana si in Grecia

Cel putin 15 oameni au murit din cauza valului de frig si ninsori cu care se confrunta Europa. Gerul si zapada au ajuns pana in Grecia si Turcia. Istanbulul e acoperit de zapada, iar stramtoarea Bosfor a fost inchisa.

Metropola turca Istanbul este complet paralizata. Ninge fara incetare, stratul de zapada are deja o jumatate de metru. Sute de zboruri de pe aeroportul Ataturk au fost anulate. S-a decis inchiderea stramtorii Bosfor pe ambele sensuri, pentru ca vizibilitatea e zero.

Portocali acoperiti de zapada. Sunt imagini inedite si socante, din vestul Greciei. In unele zone, au fost in noaptea de sambata spre duminica minus 25 de grade. Primariile din 3 localitati au pus la bataie 200 de tone de sare, pentru a fi imprastiate pe sosele.

Protectia civila italiana avertizeaza populatia ca urmeaza temperaturi si mai scazute. Cu un asemenea ger nu s-au mai confruntat locuitorii Romei de 20 de ani. La Napoli s-au inregistrat deja doi morti. Este vorba despre oameni fara adapost care, pur si simplu, au inghetat pe strada.

Si in Polonia au murit 10 oameni din cauza frigului. In sud, la Katowice, au fost azi noapte minus 30 de grade. In Olanda, in doar cateva ore, au avut loc nu mai putin de 250 de accidente auto.

Moscovitii sunt sfatuiti de autoritati sa stea in casa in acest week-end, cand e Craciunul pe stil vechi. Vor fi minus 35 de grade in capitala rusa. Un record al ultimilor 120 de ani.

La Split, in Croatia, nu a mai fost asa de frig de 50 de ani. Alimentarea cu apa este grav perturbata datorita inghetului din conducte si sistemul de alimentare. Si in Statele Unite ale Americii, iarna da in continuare batai de cap. Ninsorile se extind, zeci de drumuri sunt blocate. Se inregistreaza numeroase blocari de drumuri datorita conditiilor meteo defavorabile, iar accidentele rutiere sunt tot mai dese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.