Atac terorist la Nisa de Ziua Frantei

Celebrarile de Ziua Frantei au fost intrerupte tragic la Nisa, joi seara, dupa ce un camion a intrat in multimea prezenta la evenimentele din centrul orasului. Bilantul provizoriu este unul sumbru si creste de la un minut la altul: cel putin 80 de morti si 120 de raniti.

Rezumatul evenimentelor din Nisa:

– Un camion a intrat in multimea care sarbatorea Ziua Frantei pe un bulevard important din Nisa, joi seara, provocand cel putin 80 de morti si 120 de raniti. 18 persoane se afla in stare critica;

– La un moment dat, soferul terorist a deschis focul asupra multimii, si a fost ucis de fortele de ordine, insa nu inainte de a parcurge aproape 2 km cu vehiculul prin bulevardul plin de oameni;

– In camion au fost gasite arme de foc si explozibili, inclusiv grenade de razboi;

– Din informatiile actuale, barbatul a actionat singur, cel putin in executarea atacului;

– In cabina caminonului a fost gasit un act de identitate apartinand unui barbat de 31 de ani, cetatean franceza de origine tunisiana din Nisa. Oficialii francezi nu au confirmat identitatea atacatorului;

– Nicio grupare terorista nu a revendicat atacul pana in momentul de fata;

– Presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca starea de urgenta din Franta va fi prelungita cu trei luni, iar cadrele militare in rezerva vor fi folosite pentru a spori securitatea publica.

„Teroare… teroarea a lovit Franta din nou. Franta a fost lovita de Ziua Nationala, simbolul libertatii, de catre extremisti care nu au nicio consideratie pentru drepturile omului. Caracterul terorist al atacaului nu poate fi negat. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a combate valul terorismului” a declarat Hollande in cadrul unui discurs tinut la Palatul Elysee.

Presedintele francez a vorbit despre nevoia sporirii masurilor de securitate in tara, si a indicat ca ar putea mobiliza unitati de rezervisti ale armatei pentru a proteja zonele vulnerabile unor atacuri teroriste si a asigura un control mai strict la intrarea in tara.

Soferul terorist care a deschis focul si a intrat cu un camion in multimea din Nisa ar fi un barbat de 31 de ani, de origine tunisiana, relateaza „Le Figaro”, citand cotidianul local „Nice-Matin”. BFMTV adauga ca un act de identitate a fost gasit in camion, si ca acesta apartine unui cetatean francez, locuitor al Nisei.

1 thoughts on “Atac terorist la Nisa de Ziua Frantei

  • 15 iulie 2016 la 10:03
    Permalink

    Sa comentez ce reiese din toate evenimentele?? Nu e drept ce se intampla in Franta,sau facut si niste simplificari a cuvintelor din dictionar ceea ce inseamna ca francezii vor sa-i asimileze pe cetatenii din alte tari,sa fie autonomi si autohtoni!!
    Rusia exploreaza cele mai reci zone ale pamintului, dar si construieste cladiri care sfideaza criza economica si se spunea asta mai demult dar cred ca si acum e la fel.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *