Evenimente traditionale in weekend, in localitati clujene

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Primariile, Consiliile Locale si parohiile din comunele Floresti, Jucu, Apahida, Buza si Mociu, invita locuitorii acestor localitati, si nu numai, in perioada 1-3 septembrie 2017, sa ia parte la o serie de evenimente culturale traditionale.

Astfel, in perioada 1-3 septembrie 2017, pe terenul aflat pe strada Eroilor, din localitatea Floresti, se vor desfasura „Zilele Florestiului”, manifestari la care vor lua parte o serie de interpreti cunoscuti de public, ansambluri folclorice, precum si alti invitati speciali. in cadrul acestui eveniment C.J.C.P.C.T. Cluj va sustine vineri, 1 septembrie 2017, de la ora 18.30, un program folcloric traditional, cu participarea interpretilor Maria Marcu, Mariana Morcan, Radu Lazar si Mihaela Grindean, acompaniati de Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana”, dirijor prof. Ovidiu Bartes.

Sambata, 2 septembrie 2017, la Gadalin, se va desfasura cea de-a IV-a editie a „Sarbatorii portului popular”. Organizat de Parohia Ortodoxa Gadalin, impreuna cu Primaria si Consiliul Local Jucu, Biblioteca comunala Jucu, in parteneriat cu C.J.C.P.C.T. Cluj, evenimentul va debuta la ora 13.00, cu parada portului popular si va continua cu un spectacol de muzica si dansuri traditionale, sustinut de Asamblurile folclorice „Jucu Somesan” si „Codrisorul Bontida”, Ansamblul de dansuri traditionale din Visea si Grupul folcloric „Zestrea Ardealului”. Si in cadrul acestei manifestari, C.J.C.P.C.T. Cluj va fi prezent cu momente folclorice, sustinute de interpretii: Iulia Bucur, Madalin Muresan, Claudia Bal si Robert Moldovan.

Tot sambata, 2 septembrie 2017, va avea loc sarbatoarea „Fiii satului Sannicoara”, eveniment organizat de Primaria si Consiliul local al comunei Apahida, in parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj si Asociatia Culturala „tara Calatei”. Manifestarea se va desfasura in curtea scolii din localitate, iar C.J.C.P.C.T. Cluj va fi reprezentat de interpretii: Maria Marcu, Irina Somesan, Ioana Breda Morar, Adrian Socaciu si Madalina Mirza, acompaniati de un grup instrumental, alcatuit din Orchestra „Cununa Transilvana” a institutiei de cultura.

Duminica, 3 septembrie 2017, are loc Sarbatoarea populara „Fiii comunei Buza” manifestarile urmand sa debuteze de la ora 14.00 cu un spectacol folcloric, iar din partea C.J.C.P.C.T. Cluj vor fi prezenti solistii vocali: Anuta Manecan Nemes, Larisa Gurzau si Mihai Rusu.

Tot duminica, 3 septembrie 2017, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, in parteneriat cu Primaria şi Consiliul Local Mociu, organizeaza Festivalul interjudetean „Jocu’ de pe Campie”, manifestare ajunsa la editia a XXII – a.

Institutia de cultura clujeana va fi prezenta, de asemenea, in data de 3 septembrie 2017, si la Festivalul International de folclor „Jocul din batrani”, editia a XXXV-a, ce va avea loc la Targu-Mures. in cadrul evenimentului organizat de Centrul Judetean pentru Cultura Traditionala si Educatie Artistica Mures va evolua, din partea C.J.C.P.C.T. Cluj, Grupul traditional „Marisana” din comuna Marisel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *