Festivalul Ensemble – Zilele muzicii camerale studentesti

Academia Nationala de Muzica “Gheorghe Dima” va invita la “Festivalul Ensemble. Zilele muzicii camerale studentesti”, care se va desfasura in perioada 14-16 martie 2023, de la orele 19:00, in Studioul de Concerte al institutiei.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea muzicala a studentilor, pregatirea si motivarea lor de a atinge performante de calitate si, de asemenea, cunoasterea reciproca a formatiilor din cadrul Academiei. Este o initiativa ce apartine catedrei de Muzica de Camera a institutiei. Organizatoarea acestei manifestari, conf. univ. dr. Marta Cirlejan, profesoara de muzica de camera la ANMGD, ofera detalii despre contextul si motivatia acestei initiative: “Ideea unui festival cameral studentesc s-a nascut in mintea mea inca din vremea studentiei, cand am participat la  o Academie internationala de muzica de camera in Cracovia, unde se lucra mult si se canta des, iar la fiecare sfarsit de trimestru, se organiza un festival de amploare. De atunci, dragostea mea fata de muzica de camera si tot de atunci, dorinta de a oferi tinerilor sansa si cadrul de a-si finaliza munca lor intr-o sala de concerte”.

Organizatorii evenimentului isi propun sa ofere publicului clujean un program cat mai variat, atragator si relevant ca repertoriu si formatii. Asadar, programul cuprinde o varietate mare de grupuri camerale: triouri cu pian, cvartete de coarde, cvintet de suflatori, ansamblu de chitara, formatie cu percutie, doua piane, cvartet si cvintet cu pian, formatie cu clavecin si vioara, cvartet de contrabasi.

Aflat la editia a doua, Festivalul Ensemble vrea sa fie un mijloc de ridicare a nivelului profesional al studentilor. In acelasi timp, este si o forma de imbogatire a publicului invitat. Intrarea este libera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *