Ministrul de Externe al Ungariei spune lucrurilor pe nume

Pozitiile statelor europene si ale altor tari sunt diametral opuse, a spus Peter Szijjarto. El a adaugat ca o parte semnificativa a lumii a fost afectata negativ de razboiul din Ucraina si doreste pacea. Ministrul de Externe al Ungariei a facut declaratiile la New York, inaintea sesiunii Consiliului de Securitate al ONU.

Asa incat, in vreme ce tarile europene cred ca lumea subscrie abordarii europene, este deosebit de clar ca majoritatea tarilor din afara Europei nu inteleg de ce europenii vor sa faca un razboi global dintr-un conflict regional”, a afirmat seful diplomatiei ungare.

O parte semnificativa a lumii vrea pace”, a insistat Szijjarto. „Vrea ca razboiul sa se incheie cat mai curand posibil. Asa incat starea psihotica de razboi europeana, aceasta retorica europeana de razboi nu este prea populara in alte parti ale lumii”.

Nu vrem un al treilea razboi mondial”, a continuat el. „Acest razboi regional nu trebuie transformat intr-unul global. Iar cheia este sa nu existe o confruntare directa intre NATO si Rusia”, a notat ministrul de externe ungar, exprimandu-si speranta ca statele NATO vor continua sa respecte decizia initiala a Aliantei de a nu fi parte a conflictului din Ucraina.

In timp ce noi aici vorbim despre pace, altii iau decizii despre livrari de arme”, a amintit Peter Szijjarto. „E timpul ca toata lumea sa inteleaga ca sanctiunile si livrarile de arme nu vor aduce pacea. Doar un armistitiu si negocieri de pace vor aduce pacea”, a subliniat seful diplomatiei ungare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *