Festivalul Stradal WonderPuck a reunit 17.400 de participanti

A fost spectacol, veselie, teatru, muzica, dans si jonglerie. De toate acestea s-au bucurat cei aproximativ 17.400 de spectactori care au luat parte la cele trei zile ale Festivalului Stradal Wonder Puck, desfasurat intre 15 si 17 septembrie la Cluj-Napoca.

Piata Unirii din Cluj-Napoca a gazduit, in acest weekend, prima editie a Festivalului Stradal „WonderPuck”. Organizat de Consiliul Judetean Cluj impreuna cu Teatrul de Papusi „Puck” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu fundatia ESUA si fundatia LIONS, si sustinut de Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, evenimentul a atras spectatori de toate varstele care s-au bucurat de reprezentatii de teatru de papusi, de opera, de concerte de muzica si dans sau demonstratii cu marionete. Concertul Disney, sustinut de Fanfara Militara Cluj-Napoca in deschiderea editiei, a reunit in jur de 400 de participanti, iar de „Povestile populare maghiare” interpretate de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea s-au bucurat 700 de participanti. Cel mai popular moment al primei zile de Wonder Puck a fost insa spectacolul „Muzicantii din Bremen”, sustinut de Teatrul Gong din Sibiu: a avut 1.500 de spectatori.

Sambata, 16 septembrie, 1.500 de persoane s-au bucurat de spectacolul „Fata babei si fata mosului”, interpretat de Teatrul de Papusi „Puck”, in colaborare cu Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca. Mai tarziu, mult-asteptatul moment al extragerii premiilor Tombolei Fermecate, a reunit peste 1.800 de persoane. Seara s-a incheiat cu un concert special al celor de la Voltaj Academy, eveniment la care au luat parte alti 1.500 de spectatori.

Ziua de duminica, 17 septembrie a inceput cu un concert al Cvartetului RRH al Colegiului de Muzica „Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca. Reprezentatia „Punguta cu doi bani” a artistilor de la Teatrul de Nord Satu Mare a reunit inca 1.500 de persoane. Festivalul s-a incheiat cu un spectacol de dansuri germane sustinute de Trupa de dans Rosenstrauss a Colegiului „Andrei Muresanu” din Dej.

„Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat intregii familii, care isi propune sa aduca laolalta domenii de interes artistic, precum: teatru, muzica, dans, arta vizuala si artizanala. Organizatorii festivalului isi propun ca urmatoarele editii sa se bucure de o extindere a activitatilor la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *