Noi echipamente achizitionate pentru proceduri urologice si de transplant renal

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj a achizitionat si dat in folosinta o serie de echipamente medicale urologice si aparatura de ultima generatie necesare asigurarii unui act medical de calitate. Astfel, cu ajutorul celor 300.000 de lei alocati din bugetul forului administrativ judetean pentru Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal si, implicit, pentru cei peste 8.000 de pacienti aflati in ingrijirea acestuia, dintre care peste 1.900 de pacienti transplantati, au fost achizitionate un turn de video endourologie de inalta performanta, o linie de echipamente pentru testare hematologica si o centrifuga, patru aparate de dializa, o pompa de vacuum pentru un autoclav, 20 de unitati de aer conditionat, saltele noi, lenjerii si accesorii de pat etc.

Cea mai importanta investitie a fost un turn de video endourologie de inalta performanta, care permite cresterea acuratetei procedurilor urologice endoscopice. Necesitatea achizitionarii acestuia a fost justificata de faptul ca marea majoritate a pacientilor au nevoie de o interventie chirurgicala endoscopica. Endoscopia de inalta rezolutie permite urologului sa realizeze un diagnostic intra operator si un tratament chirurgical cu o mult mai mare precizie, reducand astfel rata complicatiilor ce pot duce la cresterea perioadei de spitalizare sau a duratei de recuperare postoperatorie.

Alte echipamente urologice cumparate

De asemenea, au fost cumparate doua aparate necesare stabilirii compatibilitatii intre primitorul transfuziei si sangele disponibil, indispensabile pentru efectuarea in siguranta a transfuziei sanguine. Este vorba despre o linie de echipamente pentru testare hematologica si despre o centrifuga, aparate ce se regasesc in dotarea Unitatii de Transfuzii Sanguine.

ICUTR a achizitionat patru aparate de dializa, indispensabile activitatii de transplant, atat pentru pacientii ce urmeaza a fi transplantati cat si pentru cei care au fost transplantati dar sunt in perioada initiala post transplant.

A fost achizitionata si o pompa de vacuum pentru un aparat de sterilizare (autoclav), fara de care acesta nu poate functiona, autoclavul fiind, initial, nefunctional, tocmai din cauza defectarii acestei pompe. In mod evident, investitia a fost justificata de faptul ca blocul operator si activitatea chirurgicala sunt dependente de sterilizarea instrumentarului chirurgical.

Totodata, saltelele vechi si uzate au fost inlocuite cu unele noi, protejate de huse impermeabile, lenjeriile si accesoriile de pat fiind innoite. Au mai fost achizitionate 20 de unitati de aer conditionat pentru a asigura confortul termic necesar recuperarii optime a pacientilor in perioada postoperatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *