Sute de tone de fructe si legume vandute la Zilele Recoltei

Organizata pentru a cincea oara de Asociatia Produs de Cluj, entitate subordonata  Consiliului Judetean Cluj, si Primaria Municipiului Cluj-Napoca, sarbatoarea Zilele Recoltei, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, a insemnat, in cifre, aproximativ 200 de expozanti si circa 400 de tone de fructe si legume comercializate.

Cu toate ca vijelia de duminica seara a scurtat programul ultimei zile a targului si a produs pagube materiale, sunt de remarcat mobilizarea si spiritul de intrajutorare extraordinare ale celor implicati in desfasurarea targului, care au limitat proportiile distrugerilor si au evitat ranirea persoanelor prezente in targ la acea ora.

Chiar daca la finalul evenimentului natura a tinut sa ne demonstreze ca nu oamenii sunt deasupra vremurilor, consideram ca ne-am atins scopul propus, acela de a oferi clujenilor ocazia de a achizitiona cantitatile dorite de fructe si legume proaspete si de cea mai buna calitate. Varietatea produselor expuse pe standuri vorbeste de la sine despre harnicia micilor fermieri si despre bogatia pamantului bine lucrat si ingrijit, ne demonstreaza ca suntem capabili sa producem fructe si legume de calitate si ca ne putem asigura necesarul in acest domeniu. E nevoie doar de locuri in care acesti intreprinzatori sa isi prezinte produsele, ceea ce noi ne straduim sa asiguram. Vreau sa felicit toti expozantii prezenti la Zilele Recoltei pentru ca, prin munca lor, au facut posibila organizarea acestei sarbatori si pentru felul in care au reactionat in fata naturii dezlantuite, astfel ca pagubele inregistrate nu contabilizeaza si persoane ranite”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Editia 2017 a evenimentului Zilele Recoltei a reunit pe platoul Salii Sporturilor „Horia Demian” mici fermieri si intreprinzatori individuali care au oferit zecilor de mii de vizitatori ai targului posibilitatea de a-si finaliza proviziile pentru iarna cu legumele si fructele de sezon. De asemenea, clujenii au putut achizitiona produse din carne si lapte provenite din fermele clujene, miere de albine, sucuri, siropuri si dulceturi naturale, uleiuri presate la rece, lavanda si articole pe baza de lavanda, cojoace si haine de piele, costume populare, curele si chimire, precum si jucarii si obiecte sculptate in lemn. De mare succes s-au bucurat strugurii si mustaria traditionala, la standurile careia s-a inregistrat un mare numar de cumparatori si dupa trecerea furtunii. De altfel, la doar cateva minute dupa ce vantul s-a potolit, clujenii au venit la targ si au facut cumparaturi de la fermierii ale caror standuri erau inca functionale, chiar daca nu era curent electric si norii amenintau orasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *