Fonduri nerambursabile pentru modernizarea spitalelor clujene

Mai multe proiecte pentru fonduri nerambursabile pentru modernizarea spitalelor clujene sunt pregatite de Consiliul Judetean.

Consiliului Judetean Cluj va depune spre aprobare trei proiecte cu finantare europeana ce vizeaza extinderea si modernizarea Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj, respectiv dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca si cel al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca.

Dat fiind fluxul mare de pacienti din intreaga tara care se adreseaza unitatilor medicale clujene, este extrem de important sa acordam o atentie deosebita investitiilor in infrastructura medicala. Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte sa crestem calitatea actului medical si sa asiguram servicii medicale corespunzatoare nevoilor tuturor pacientilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Ce se va cumpara

Astfel, prin implementarea proiectului de extindere si modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca se va realiza o extindere a cladirii, atat pe verticala cat si pe orizontala, respectiv prin construirea unui nou etaj si a unui subsol.

Valoarea totala a proiectului este de 19.291.848,57 de lei. Asistenta financiara nerambursabila solicitata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si bugetul de stat este de  10.314.913,02 de lei. Restul reprezinta contributia Consiliului Judetean Cluj.

In ceea ce priveste dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate sanitara ce functioneaza, de asemenea, in subordinea Consiliului Judetean Cluj, prin fondurile nerambursabile se urmareste dotarea unitatii cu aparatura medicala de inalta performanta in vederea cresterii calitatii actului medical si asigurarii unui diagnostic si tratament de inalta calitate tuturor pacientilor.

Astfel, se propune achizitionarea unei Camere hiperbare cu echipamente aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, bicicleta cu incarcatura si monitor EKG, bicicleta fitness pentru copii, bicicleta ergo, aparat pentru masaj limfatic, aparat de terapie radiofrecventa, aparat de diatermie contact, aparat de terapie nanopuls (SIS), aparat ultrasunete maini libere, aparat de terapie joasa/ medie frecventa, aparat laser robotizat, aparat robotizat pentru mers, sistem robotic pentru reeducarea mainilor, cotului si a umarului, sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, aparat pentru tratamentul disfagiei, ecograf 4D, sistem robotizat pentru sustinerea pacientilor in mers si redobandirea echilibrului.

Alte proiecte

Valoarea totala estimata a proiectului “Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca” este in cuantum de 10.662.484,60 de lei, TVA inclus. Contributia Consiliului Judetean Cluj este de 2%, respectiv 213.249,69 de lei.

O alta unitate sanitara vizata de investitiile in dotarea infrastructurii ambulatoriilor este Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca. Acesta se afla in subordinea Ministerului Sanatatii, dar isi desfasoara activitatea in spatii ale CJ. Prin proiectul de dotare a ambulatoriului acestui spital se propune dotarea cu aparatura necesara in vederea desfasurarii corespunzatoare a actului medical in cadrul Sectiilor Clinice Medicina Interna 1, Cardiologie I-II, Gastroenterologie, Chirurgie Generala I, Compartimentului Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Compartimentului Clinic Ortopedie – Traumatologie, Sectiilor Clinice Oftalmologie, Nefrologie, Dermatovenerologie, respectiv in cadrul Laboratoarelor Radiologie si Imagistica Medicala si oncologie.

Acest proiect de dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca are o valoare totala estimata de 13.182.344,01 de lei, TVA inclus. Din acestea, fonduri nerambursabile sunt de 10.700.750 de lei, restul reprezentand contributia proprie a Consiliului Judetean.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *