Gratificatorul Boc la institutia gratificata

Emil Boc a fost citat ca martor intr-un dosar privind Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). La intrarea in sediul DNA, Boc a declarat ca nu stie despre ce este vorba si ca nu are emotii. „Nu am nimic de ascuns”, a spus primarul Clujului. Emil Boc a iesit din sediul DNA dupa mai bine de trei ore de audieri si a spus ca a dat o declaratie in calitate de martor.

Din primele informatii este vorba de un dosar privind modul in care au fost numiti in functii mai multi membri ai ANRP.

Declaratia de martor a vizat procedura de organizare si functionare a Guvernului in baza legii 90/2001. Am prezentat aspecte si detalii care vizeaza modul de functionare a Guvernului, relatia Guvernului cu ministerele de resort si procedurile de desemnare in diverse comitete, comisii interministeriale in care ministerele, respectiv Guvernul, are reprezentanti”, a declarat Emil Boc, potrivit Romania TV. In dosar au mai fost audiati fostii ministri Catalin Predoiu, Gheorghe Pogea si Sebastian Vladescu.

Fostul premier nu a vrut sa ofere mai multe detalii. Controversatul primar al Clujului a cadorisit DNA-ul de curand cu un spatiu nou in Cluj-Napoca, atribuit gratuit, din proprietatea publica a orasului. Este singurul caz din intreaga tara in care se pune la dispozitia DNA un spatiu in toate celelalte cazuri institutiile din sistemul judiciar folosind exclusiv spatii ale Ministerului Justitiei, asa cum prevede, de altfel, legea.

Serviciul Teritorial Cluj al Directiei Nationale Anticoruptie primeste in administrare de la Primaria Cluj-Napoca o cladire pe strada Dorobantilor nr. 1 pentru extinderea birourilor, dupa ce institutia publica va cheltui peste 600.000 de lei pentru lucrari de reparatii.

La propunerea lui Boc, consiliul local a dispus in 22 septembrie 2015 trecerea imobilului de pe strada Dorobantilor nr. 1 din domeniul privat al primariei clujene in domeniul public, dupa care spatiul spatiul a fost dat in administrarea DNA Cluj. Ulterior, vinerea trecuta, consiliul local a aprobat propunerea primarul Emil Boc, chiar inaintea audierii sale, de suplimentare cu o suprafata de 64 de mp a spatiilor date in administrarea DNA Cluj, de pe strada Dorobantilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *